Καιρίδης: Πρώτη φορά τίθενται προϋποθέσεις στην όποια πώληση πολεμικού υλικού από την Αμερική στην Τουρκία!

Καιρίδης: Πρώτη φορά τίθενται προϋποθέσεις στην όποια πώληση πολεμικού υλικού από την Αμερική στην Τουρκία!

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο , κος Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου και μεταξύ άλλων, επεσήμανε αναφορικά με τις εξελίξεις σε σχέση με τα τουρκικά F16.

“Είναι μια σημαντική εξέλιξη, για πρώτη φορά τίθενται προϋποθέσεις στην όποια πώληση πολεμικού υλικού από την Αμερική στην Τουρκία. Είναι κάτι που οι Τούρκοι δεν ανέμεναν, θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να πάρουν την αναβάθμιση και αν και εφόσον την πάρουν θα την υπάρχουν υπό τέτοιες προϋποθέσεις που είτε δεν θα τη δεχτούν όπως είχε γίνει με το F35 σε ένα παροξυσμό εγωισμού, ή θα έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανάσχεσης  της τουρκικής προκλητικότητας”.     

[…] “Εμείς έχουμε μπει στην αναβάθμιση των F16 των δικών μας και την ολοκληρώνουμε το ’23, εν τω μεταξύ παίρνουμε τα Rafale  και μέχρι το ’28 από ότι φαίνεται θα έχουμε μπει και στο πρόγραμμα των F35 τότε κάποια στιγμή, το ’28-’29, θα ολοκληρώνουν οι τούρκοι τη δική τους αναβάθμιση των F16. Αυτό δημιουργεί ένα τείχος ασφάλειας στον αέρα, στο πιο κρίσιμο ίσως είχε πεδίο  μιας ενδεχόμενης ελληνοτουρκικής έντασης και αυτό είναι πάρα πολύ καλό”.  


Σχολιάστε εδώ