Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ήταν ένα όνειρο ζωής

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ήταν ένα όνειρο ζωής

[Εξομολογήσεις…]

• Πάλευα, πάλευα, τελικά τα κατάφερα…

«Κολυμπάω από πολύ μικρή. Τα πέντε χρόνια είναι μια πολύ καλή ηλικία για να αρχίσεις. Στα επτά μου άρχισα και μου άρεσε αυτό, η καλλιτεχνική, έβλεπα τις κοπέλες να χορεύουν στο νερό σε αγώνες που παρακολουθούσα στην τηλεόραση.

Σκοπός είναι να τα μαθαίνουμε όλα, σιγά σιγά γίνεται αυτό. Ο χορός έρχεται μετά. Πρώτα το κολύμπι. Τον χορό τον μαθαίνεις σίγουρα. Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολλά χρόνια έχανα μέσα από τα χέρια μου ένα μετάλλιο. Λες και γλιστρούσε.

Νομίζω ότι άξιζα, δικαιούμουν και νωρίτερα ένα μετάλλιο. Ήταν μια αδικία αυτό που γινόταν με εμένα. Πάλευα, πάλευα, ίσως δεν πίστευαν ότι τελικά θα τα κατάφερνα, έβγαλα όμως πίστη, είχα θέληση και όσα είχαν συμβεί με πείσμωσαν πολύ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν ένα όνειρο ζωής να πανηγυρίσω μετάλλιο, ήρθαν δύο και ειλικρινά το λέω πως το χρώμα δεν έχει καμιά σημασία για μένα.

Ήμουν, πάντως, ψυχολογικά κουρασμένη και η προετοιμασία στο άθλημά μας δεν γίνεται πάντα με τις καλύτερες συνθήκες. Έχουμε βέβαια το ΟΑΚΑ, αλλά τον χειμώνα κάνει παγωνιά και το καλοκαίρι οι πολλές ώρες προπόνησης που απαιτούνται γίνονται σε συνθήκες καύσωνα. Ακραίες οι θερμοκρασίες, καταλαβαίνεις. Δεν είναι απλό.
Εκτιμώ πως μπορώ να έχω στόχο το Παρίσι, τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Υπογραφή: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Κάτοχος δύο Χάλκινων Μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ