Έκδοση ξενόγλωσσων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών από το ΕΚΠΑ

Έκδοση ξενόγλωσσων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών από το ΕΚΠΑ

Οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήδη από το 2020, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των αποφοίτων του είχαν λάβει πρόνοια για την έκδοση μηχανογραφημένων ξενόγλωσσων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. Η πρόβλεψη αυτή σκοπό είχε την απαλλαγή των φοιτητών και των αποφοίτων από το οικονομικό και γραφειοκρατικό βάρος της μετάφρασης των εγγράφων για χρήση στο εξωτερικό.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, τονίζει ότι «παράλληλα με την ενίσχυση δομών και υποδομών με εξοπλισμό, μεγάλα έργα και οριζόντιες δράσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και δίδεται σε όλα τα φοιτητικά ζητήματα όπου το Ίδρυμα, αθόρυβα, δίνει λύσεις, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες στο επίπεδο των παροχών, των δραστηριοτήτων, των ηλεκτρονικών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 13ης Φεβρουαρίου 2020, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας, εγκρίθηκε η έκδοση πιστοποιητικών αναλυτικής βαθμολογίας και πιστοποιητικών περάτωσης σπουδών στην αγγλική γλώσσα, και έκτοτε η απόφαση αυτή εφαρμόζεται ανελλιπώς.

Στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 30ης Απριλίου 2020, μετά το αίτημα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολή και την εισήγηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Δημητρίου Καραδήμα, εγκρίθηκε η έκδοση αντίστοιχων πιστοποιητικών για τα ξενόγλωσσα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής – πέραν της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας – και στη γλώσσα που θεραπεύει το κάθε Τμήμα. Η απόφαση αφορά τα Τμήματα:

  • Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
  • Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών.

Επιπλέον στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 16ης Ιουλίου 2020, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας και θετική τοποθέτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Δημητρίου Καραδήμα, εγκρίθηκε η έκδοση Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και πιστοποιητικών στην αγγλική γλώσσα για φοιτητές και διπλωματούχους Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική ή/και την αγγλική.

Το ίδιο προβλέπεται και στον Κανονισμό Μεταδιδακτορικής Έρευνας του Ιδρύματος (ΦΕΚ 4087 Β΄2021) για τους μεταδιδάκτορες ερευνητές.

Στο σύνδεσμο https://www.uoa.gr/foitites/ μπορεί κανείς να δει συνοπτικά αρκετές από τις υπηρεσίες προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.


Σχολιάστε εδώ