Σάκης Τσιώλης στο “Π”: Βαθμοί και για την Ελλάδα

Σάκης Τσιώλης στο “Π”: Βαθμοί και για την Ελλάδα

Του
ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ
Προπονητή της Καλαμάτας


Κατ’ αρχάς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Η προσπάθειά τους θα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και για την Ελλάδα, όσον αφορά τη θέση της στην κατάταξη της UEFA. Που σημαίνει ότι όσο νικούν, προχωρούν και προοδεύουν τόσο ανεβαίνουμε. Βαθμοί πολύτιμοι και ευπρόσδεκτοι, συνεπώς, από όλες τους. 

Ο Ολυμπιακός παίζει με τη Μακάμπι Χάιφα, πρώτα εκτός έδρας. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αφού μια πρεμιέρα Ιούλιο μήνα συνήθως εγκυμονεί κινδύνους. Δεν είναι φόβητρο οι Ισραηλινοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ελληνική ομάδα θα κάνει περίπατο. Νομίζω ότι ναι μεν έχει το προβάδισμα, αλλά θα χρειαστεί να παρουσιαστεί απολύτως συγκεντρωμένη για να μη συναντήσει απρόοπτα.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Γκόμελ από τη Λευκορωσία. Εντάξει, προφανώς και οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να ξεχνούν το προπερσινό κάζο. Ωστόσο εκτιμώ ότι οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα εμφανιστούν υποψιασμένοι και σοβαροί, αντιλαμβανόμενοι και εκείνοι πως το άγνωστο δεν είναι απαραιτήτως ανίσχυρο, αλλά είναι ύπουλο, ειδικά αν δεν προσεχθεί.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του τη Λέφσκι Σόφιας και, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το θεωρώ ως το πιο ύποπτο συναπάντημα. Όχι γιατί οι Βούλγαροι είναι καμιά υπερομάδα, αλλά επειδή πάντα οι σύλλογοι αυτοί, οι γειτονικοί, κρύβουν παγίδες. Εννοείται ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί σοβαρός και πιάσει καλή απόδοση δεν θα έχει πρόβλημα, όμως θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο ότι είναι το φαβορί.

Σε γενικές γραμμές, όλες οι ομάδες μας μπορούν. Και είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος του καλοκαιριού οι εκπρόσωποί μας στο σύνολό τους θα έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους τα πρώτα εμπόδια, συνεχίζοντας στο ευρωπαϊκό μονοπάτι. Θα ήταν το ιδανικό, δεν το συζητάμε, αλλά δεν είναι και κακό να αισιοδοξούμε. Και να πιστεύουμε. Φυσικά με πολλή προσπάθεια, δυνατό αγώνα και τύχη. Η τελευταία άλλωστε είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ilia.news


Σχολιάστε εδώ