Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. παρευρέθη στην εκδήλωση της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. παρευρέθη στην εκδήλωση της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, απεδέχθη την ευγενική πρόσκληση της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, δίνοντας το «παρών» στην εκδήλωση προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περισσότεροι από 120 Ουκρανούς πολίτες που φιλοξενούνται στη χώρα μας, κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφοι που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Α.Ε. Προέδρος της Δημοκρατίας, τίμησε με την πρόσκλησή της, τις πολυάριθμες δράσεις υποστήριξης και το τεράστιο συνολικό έργο που έχει προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προς ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι, ο Ε.Ε.Σ, από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, πρωτοστατεί στις δράσεις υποστήριξης των αμάχων, τόσο εντός όσο και εκτός Ουκρανίας, έχοντας αποστείλει επιτυχώς μέχρι στιγμής 7 ανθρωπιστικές αποστολές, μεταξύ των οποίων σε Οδησσό και Μολδαβία όπου διαβιεί μεγάλος αριθμός Ουκρανών προσφύγων. Παράλληλα, από τις αρχές Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα Υγείας τους Ε.Ε.Σ, βρίσκεται ανελλιπώς και αδιαλείπτως στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας (Σιρέτ), συνδράμοντας με κάθε μέσο που διαθέτει τους εκτοπισμένους πολίτες της Ουκρανίας.


Σχολιάστε εδώ