Δήγμα γραφής: Λύνουν στο… άψε – σβήσε τα προβλήματα!

Δήγμα γραφής: Λύνουν στο… άψε – σβήσε τα προβλήματα!

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Δεν υπάρχει τομέας του κράτους στον οποίο να μπορούν να δώσουν λύσεις. Έφτασαν στο σημείο να βάλουν αγγελία ότι ζητούνται γιατροί για τη σεζόν, και μάλιστα με μπόνους 1.500 ευρώ, για να καλυφθούν τα κενά στις Μονάδες Υγείας των νησιών μας. Τόσο καλά λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες μας, κύριε Μητσοτάκη. Λύνουν στο… άψε – σβήσε τα προβλήματα!

♦ Να μην το ξεχνάμε. «Η χώρα μας έχει τον 5ο υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, 12%, ήτοι 3,4 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο. Αναλογικά με τα εισοδήματα, έχουμε την ακριβότερη βενζίνη, καθώς για 60 λίτρα οι Έλληνες ξοδεύουν το 5,5% του μισθού τους, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

♦ Αυτός κι αν είναι μπουναμάς. Την επέκταση των αναδρομικών σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους σε δόσεις εξετάζει η κυβέρνηση για το 2023. Αφορούν επικουρικές και δώρα και ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ!

♦ «Δεν υπάρχει καμία ταύτιση επιδιώξεων και συμφερόντων και κατά συνέπεια μια πλήρης ρήξη των σχέσεων Αθήνας – Μόσχας θα αποτελούσε μεν μια δυσάρεστη εξέλιξη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επηρέαζε τα συμφέροντά μας, τα οποία ούτως ή άλλως η ρωσική πολιτική τα αντιστρατεύεται», γράφει ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, σε άρθρο του με τίτλο «Αλήθειες και μύθοι για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ