Πόσα συγγνώμη ακόμη, περιστέρι;

Πόσα συγγνώμη ακόμη, περιστέρι;

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο
της Wendy Meddour
σε εικονογράφηση της Carmen Saldaña 

Πόσα συγγνώμη ακόμη, περιστέρι;

σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Ένα υπέροχο και συνάμα τρυφερό παραμύθι, από τη βραβευμένη συγγραφέα Wendy Meddour με τις εικόνες της Carmen Saldaña, για τα απαραίτητα εφόδια που χρειαζόμαστε όλοι για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.




Συγγραφέας
Wendy Meddour
Εικονογράφος
Carmen Saldaña
Μετάφραση
Αντώνης Παπαθεοδούλου


Η Πέγκι είναι ένα καταπιεσμένο περιστέρι. Απ’ ό,τι φαίνεται, όλο κάποιον ενοχλεί, κάποιον εμποδίζει.  Διαρκώς νοιώθει άσχημα για κάτι και δεν μπορεί να σταματήσει να λέει συγγνώμη. Η τσαχπίνα Τζοάν είναι γλάρος, και θα βοηθήσει την Πέγκι να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Σιγά σιγά, µία λέξη τη φορά…

Με χιούμορ και ιδιαίτερα διασκεδαστική γλώσσα η Wendy Meddour μάς εισάγει σε έναν κόσμο όπου το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε -μικροί και μεγάλοι- αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, μακριά από το συναισθηματικό φορτίο των συχνών απολογιών που μειώνουν τη δύναμη του λόγου και των πράξεών μας.

Ένα εικονογραφημένο μάθημα ζωής, προορισμένο να αναδείξει την καλύτερη πτυχή του εαυτού μας.

 

Απόσπασμα Βιβλίου

 


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς 

H Δρ. Wendy Meddour μεγάλωσε στη μικρή παραθαλάσσια πόλη Aberystwyth στην Ουαλία. Είναι διευθύντρια δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την απόκτηση του διδακτορικού της διπλώματος πέρασε οκτώ χρόνια διδάσκοντας Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Branford Boase Award. Έχει εκδώσει περισσότερα από δεκαπέντε εικονογραφημένα βιβλία που μεταφράστηκαν σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες.

Η Carmen Saldaña ζει στη Gijon, μια βροχερή μικρή πόλη στο βόρειο κομμάτι της Ισπανίας. Αφού ολοκλήρωσε της σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών, ξεκίνησε να εργάζεται ως γραφίστρια, και στη συνέχεια αφοσιώθηκε πλήρως στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, ένας τομέας που απολαμβάνει περισσότερο. Η Carmen λατρεύει τα τριχωτά ζώα, τα πουλιά, τα έντομα και καθετί που σχετίζεται με τη φύση, την κύρια πηγή της έμπνευσής της.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Πρωτότυπος Τίτλος: Peggy the Always Sorry Pigeon
Ηλικία: 3+
Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία, Εικονογραφημένα βιβλία/ Συμπεριφορά
ISBN: 978-960-572-468-9


Σχολιάστε εδώ