Νέα, μεγάλη επένδυση στο κέντρο του Πειραιά

Νέα, μεγάλη επένδυση στο κέντρο του Πειραιά

Την ώρα που το κράτος θυσιάζει την πολιτιστική παράδοση του Πειραιά, με την ισοπέδωση ιστορικών κτιρίων, που αποτελούν τοπόσημα για την πόλη, όπως αυτό της ΧΡΩΠΕΙ, ευτυχώς βρίσκονται κάποιοι ιδιώτες που αγοράζουν ιστορικά κτίρια, όχι για να τα γκρεμίσουν αλλά για να τα διατηρήσουν και να τα αναδείξουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιστορικού κτιρίου που τον προηγούμενο αιώνα στέγαζε το ξενοδοχείο «Παρθενών» και βρίσκεται απέναντι από την Αγία Τριάδα, το οποίο είχε επιθεωρήσει πριν από μήνες η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), για να μεταφέρει τα γραφεία της.

Τελικά, η ΕΕΕ άλλαξε διοίκηση και το νέο ΔΣ δεν προχώρησε στην αγορά. Το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Παρθενών» έχει επιφάνεια 2.000 τ.μ. σε τρεις ορόφους –εκεί ήταν η οικία Καλαμάρη, γι’ αυτό και παλαιότερα ήταν γνωστό ως Μέγαρο Καλαμάρη–, το εξαγόρασε η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων του Άλαν Χάουαρντ και της οικογένειας Νάτση, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα το κάνει κτίριο Α’ κλάσης.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία αυτή υπέγραψε πριν από ενάμιση μήνα περίπου μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ, ύψους 70 εκατ. ευρώ, όπως διέρρευσε, για να κατασκευάσει στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά οικιστικό συγκρότημα, χώρους διασκέδασης, εστιατόρια, μπαρ στην πισίνα κ.λπ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Το… πάρτι ξεκίνησε στον Πειραιά 16 μήνες από τις δημοτικές εκλογές!

Δήμος Πειραιά: Χωράφι θα μείνει η πλατεία Κοραή, αν δεν μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης

 


Σχολιάστε εδώ