Στον βατήρα ο ελληνικός αθλητισμός

Στον βατήρα ο ελληνικός αθλητισμός

– Με 19 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Όρεγκον
– Εξέλιξη σηματοδοτούν τα 31 μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες

Με 31 μετάλλια, 10 χρυσά, 11 ασημένια και 10 χάλκινα, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, γεγονός που αν μη τι άλλο σημαίνει πρόοδο και διαρ­κή ανοδική πορεία του αθλητισμού μας.

Αν συνεχίσει, δε, να σχεδιάζεται σωστά, διαγράφο­ντας τα κακώς κείμενα, οι μεγάλες επιδόσεις και οι σημαντικές διακρίσεις θα γίνουν ακόμη περισσότερες και πιο λαμπρές.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Κέλλυ Κυδωνάκη στο καράτε (+68 κιλά), ο Διονύσης Ξένος στο ίδιο άθλημα (67 κιλά), η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή (10 μ. αεροβόλο πιστόλι), η Μαρία Περβολαράκη στην ελευθέρα πάλη (53 κιλά), ο Δημήτρης Μάρκος στην κολύμβηση (400 μ. ελεύθερο), η Εθνική Ομάδα (Μάρκος, Μακρυγιάννης, Στάμου, Βαζαίος) στα 4 x 200 ελεύθερο, ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθερο, ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200 μ. μεικτής ατομικής, η Αννα Ντουντουνάκη στα 50 μ. πεταλούδα και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης στα 100 μ. ύπτιο.

Ασημένιο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος η Ελισάβετ Πεσιρίδου στον στίβο, στα 100 μέτρα με εμπόδια, ο Θοδωρής Τσελίδης στο τζούντο (90 κιλά), ο Μάκης Μίτας στη σκοποβολή (σκιτ), η Έμμα Κατζουράκη επίσης στο σκιτ, η Σοφία Γεωργοπούλου στην άρση βαρών (59 κιλά, αρασέ), ο Δημήτρης Μάρκος στην κολύμβηση (200 και στα 1.500 μ. ελεύθερο), ο Aνδρέας Βαζαίος στα 200 μ. πεταλούδα, η Άννα Ντουντουνάκη στα 50 μ. ύπτιο και στα 100 μ. πεταλούδα και η Εθνική Ομάδα (Βαζαίος, Μπίλας, Γκολομέεβ, Μάρκος) στα 4 x 100 ελεύθερο.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιάννης Νυφαντόπουλος στον στίβο (100 μ.), η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος, ο Γιάννης Ρίζος στο άλμα επί κοντώ, ο Βαγκάν Νανιτζανιάν στην πυγμαχία (91 κιλά), η Ελισάβετ Τελτσίδου στο τζούντο (70 κιλά), ο Απόστολος Τεληκώστογλου στο (80 κιλά), ο Γιώργος Πρεβολαράκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη (77 κιλά), ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης στο Tae Kwon Do (68 κιλά), οι Γιάννης Σγουρόπουλος – Κωνσταντίνος Κωνστα­ντινόπουλος στο πινγκ πονγκ και ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. πεταλούδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ