Με μίνι ρομπότ τα ΕΛΤΑ στη νέα εποχή!

Με μίνι ρομπότ τα ΕΛΤΑ στη νέα εποχή!

Με τη σφραγίδα του εντεταλμένου συμβούλου Βασίλη Μπαλούρδου

• 7.000 δέματα την ώρα, 170.000 την ημέρα, σε 168 προορισμούς!

Τα ΕΛΤΑ πέρασαν στη νέα εποχή! Με ρομπότ και drones! Ήδη τα πρώτα 55 ρομπότ εγκαταστάθηκαν στο Κρυονέρι. Είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ευρώπη και στέλνει το μήνυμα του εκσυγχρονισμού μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Μέσα σε δύο μήνες αναβαθμίστηκε η εγκατάσταση με 120 μίνι ρομπότ, που μπορούν να εξυπηρετήσουν 168 προορισμούς, ανεβάζοντας τη δυνατότητα διαχείρισης σε 7.000 δέματα την ώρα, δηλαδή σχεδόν 170.000 την ημέρα. Η ετήσια εξοικονόμηση από την οικονομική αποδοτικότητα, στην πρώτη φάση, είναι 2 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί στη δεύτερη φάση.

Η νέα εποχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με τον μετασχηματισμό τους, είναι έργο του εντεταλμένου συμβούλου Βασίλη Μπαλούρδου. Το πρώτο βήμα ήταν η εθελούσια έξοδος 2.000 εργαζομένων, το κόστος της οποίας ήταν 135 εκατ. ευρώ, με τα ΕΛΤΑ να εξοικονομούν πάνω από 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Τα επόμενα βήματα είναι: η ένταξη νέων ψηφιακών προϊόντων και εφαρμογών, όπως η ρομποτική διαλογή α­ντικειμένων, ο ψηφιακός ταχυδρόμος και τα Smart Lockers αλλά και το Smart Queuing, που θα γίνει σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση στα φυσικά καταστήματα, και η διεύρυνση των συμπράξεων της μητρικής ΕΛΤΑ Courier για τη διαμόρφωση ενός κοινού εμπορικού μοντέλου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ