Η εκδοχή Τσίπρα για τον “εκτσογλανισμό”

Η εκδοχή Τσίπρα για τον “εκτσογλανισμό”

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στο twitter την δική του εκδοχή της λέξης: “εκτσογλανισμός”. Λέξη στην οποία τις τελευταίες μέρες εχει γίνει viral…

Συγκεκριμένα έγραψε:

“Ότι δίνετε τιμητική πολιτογράφηση σε Τούρκο καταζητούμενο από την Ιντερπόλ, υμνητή του ψευδοκράτους, και τον κάνετε Έλληνα πολίτη ενώ χιλιάδες άνθρωποι που ζουν 30 χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει και παιδιά εδώ, δε θα πολιτογραφηθούν ποτέ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός”.

“Ότι τάξατε 600 ευρώ power pass, επιστροφή για τη ρήτρα της απάτης στους λογαριασμούς ρεύματος, και τώρα οι πολίτες βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός”.

“Τα golden boys που μοιράζονται 16 εκ. μπόνους και έχουν μισθούς 360 χιλιάρικα τον μήνα, την ώρα που τα νοικοκυριά λεηλατούνται και η πλειοψηφία τους δε βγάζει την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός”.

“Η έξωση της συνταξιούχου από την πρώτη της κατοικία, στου Ζωγράφου, για χρέη 15.000 ευρώ ενώ ο κ.Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκ., όλο το υπουργικό μαζί 12,4 εκ. και το κόμμα σας πάνω από 350 εκ. Αυτό είναι εκτσογλανισμός. ”

“Εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, όταν είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κ.Λιγνάδης.”


Σχολιάστε εδώ