Ευνοϊκό περιβάλλον για το Κτηματολόγιο

Ευνοϊκό περιβάλλον για το Κτηματολόγιο

Γράφει η Κορίνα Σαμάρκου στο Moneyreview.gr της «Καθημερινής»: «Η BNP Paribas θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το επίκεντρο των φόβων στην Ευρωζώνη γιατί τα θεμελιώδη της οικονομίας είναι τώρα πιο ευνοϊκά, η πολιτική κατάσταση φαίνεται σταθερή και η κυβέρνηση έχει χρόνο να προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως το Κτηματολόγιο…».

«Ορφανά» προς υιοθεσία

Ένα από τα μέτρα που σκέφτεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κόστους στέγασης είναι η αξιοποίηση των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» που θα προκύψουν, όπως προβλέπεται στον νόμο για το Κτηματολόγιο, και θα περιέλθουν στο Δημόσιο, καθώς και των αναξιοποίητων ακινήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου Δημοσίου.

Ανάρτηση στο Λασίθι

Το Κτηματολόγιο ενημέρωσε όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου και Σητείας στο Λασίθι της Κρήτης ότι στις 4 Ιουλίου ξεκίνησε η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες για τους κάτοικους εσωτερικού και τέσσερις για τους κάτοικους εξωτερικού.

Κεγκέρογλου για Ηράκλειο

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρει ότι μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου προέρχεται από εκτάσεις που δόθηκαν έπειτα από διανομές αγρών και συνοικισμών του υπουργείου Γεωργίας, οι οποίες όμως δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την κτηματογράφηση, με συνέπεια πληθώρα εκτάσεων του Δήμου να εμφανίζεται ως ιδιοκτησία ιδιωτών.

Λιβάνιος για Κτηματολόγιο

«Το Κτηματολόγιο βρίσκεται σε μια κομβική φάση. Ολοκληρώνεται, έως το τέλος του έτους, η κτηματογράφηση όλης της χώρας, εντάσσονται σταδιακά στο Ελληνικό Κτηματολόγιο όλα τα υποθηκοφυλακεία και αναπτύσσουμε νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα κάνουν τη ζωή όλων των συναλλασσόμενων ευκολότερη». Τάδε έφη ο υφυπουργός Κτηματολογίου Θεόδωρος Λιβάνιος στο «Πρώτο Θέμα».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ