Να διεμβολίσουν το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν στην κυβέρνηση

Να διεμβολίσουν το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν στην κυβέρνηση

–Βάζουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης

Σχέδιο διεμβολισμού και αποδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα θέσουν σε εφαρμογή στην πορεία προς τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να εντάξει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στελέχη που στο παρελθόν είχαν άμεση σχέση και μακρά διαδρομή στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της Άννας Ροκόφυλλου (στενής συνεργάτιδας του Γ. Παπανδρέου) στην Α’ Αθηνών ήταν –λένε οι πληροφορίες– η αρχή. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες, μία εξ αυτών θα είναι ηχηρή, καθώς θα πρόκειται για επώνυμο στέλεχος, που είχε διατελέσει υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα βρει απήχηση στους πολίτες που στο παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και δεν συγκινούνται ιδιαίτερα από το αφήγημα του Ν. Ανδρουλάκη.

Η στρατηγική αυτή που έχουν εκπονήσει στο Μέγαρο Μαξίμου αφενός υπηρετεί τον στόχο της διεύρυνσης, που εξαρχής έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης, και αφετέρου αποσκοπεί στην πολιτική αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας. Αν και δεν το ομολογούν ευθέως, στην κυβέρνηση θέλουν το βράδυ των εκλογών έναν πολιτικά αποδυναμωμένο Ν. Ανδρουλάκη.

Ούτως ώστε, σε περίπτωση που τεθεί θέμα κυβέρνησης συνεργασίας, να συρθεί σε αυτήν και να μην μπορεί να επιβάλει τους όρους του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκαλεί έντονο εκνευρισμό στο επιτελείο του πρωθυπουργού κάθε φορά που τοποθετείται δημόσια λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Από την άλλη αντιλαμβάνονται ότι, όποτε τεθεί θέμα συνεργασίας, ένα τμήμα του Κινήματος, που διέπεται από αντι-δεξιά αισθήματα, θα αντιδράσει (διαφωνήσει). Κορυφαία στελέχη θα αντιταχθούν σε μια τέτοια προοπτική. Καθόλου άδικα, δεδομένου ότι έχουν την πικρή εμπειρία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που βύθισε κι άλλο το ΠΑΣΟΚ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο προσεγγίζουν το όλο θέμα από μια άλλη οπτική. Θεωρούν ότι αν τεθεί θέμα συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να συμφωνήσει. «Διαφορετικά θα αναλάβει, έναντι του ελληνικού λαού, την ευθύνη για την παράταση της ακυβερνησίας και την πολιτική αβεβαιότητα», τονίζουν από τη ΝΔ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ