Κτηματολογικά νέα

Κτηματολογικά νέα

Δύο φορείς επισημαίνουν δύο προβλήματα

ΠΟΜΙΔΑ και συμβολαιογράφοι ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία λύση σε δύο σοβαρά προβλήματα που παρακωλύουν τις συναλλαγές και το Κτηματολόγιο: Το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας, όταν υπάρχει διαφορά στην επιφάνεια, υπέρ ή σε βάρος όμορης οριζόντιας ιδιοκτησίας, και τη νομική τακτοποίηση θέσεων στάθμευσης με χιλιοστά στην πυλωτή πολυκατοικιών.

Μεϊκόπουλος για δασικά

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος «πώς προτίθεται να επιλύσει τα πρόβλημα σε σχέση με την κύρωση των Δασικών Χαρτών και πώς θα διασφαλίσει τα συνταγματικά δικαιώματα της ιδιοκτησίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει δικαιολογημένη σύγχυση στους ενδιαφερόμενους;».

Ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή

Κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση Κτηματολογίου είναι ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στις διαδικασίες του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα (εκτός από Κέρκυρα – Θεσπρωτία, που ξεκινούν στις αρχές του 2023). Λίγη ακόμα προσπάθεια θέλει σε Κυκλάδες, Λήμνο, Λέσβο, όπου ο ένας στους δύο δεν έχει δηλώσει, αλλά και σε ορισμένα μικρά νησιά και μέρος της Κρήτης.

Παράταση στα Δωδεκάνησα

Το Κτηματολόγιο ενημέρωσε όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου για την παράταση μέχρι τις 29 Αυγούστου 2022 της ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, η οποία πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στο γραφείο κτηματογράφησης.

Βράβευση Κτηματολογίου και Βαρελά

Το στέλεχοςτης Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών και Χαρτογράφησης Φυσικού Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Λιάνα Βαρελά, κέρδισε το δεύτερο βραβείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κατηγορία «Καλύτερη νέα ιδέα / Οικονομία, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα», για την πρότασή της με τίτλο «Ενιαία, διαδικτυακή, διαδραστική πλατφόρμα εθνικών γεωχωρικών δεδομένων». Συγχαρητήρια και από εμάς.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ