Παναγιώτης Πασχαλάκης: Ο Μίνωας και ο Μάξιμος ζουν σαν να έχουν έναν ακόμα αδελφό…

Παναγιώτης Πασχαλάκης: Ο Μίνωας και ο Μάξιμος ζουν σαν να έχουν έναν ακόμα αδελφό…

[Εξομολογήσεις…]

«Οι άνθρωποι που βιώνουμε απώλειες βρίσκουμε τη δύναμη να μετακινήσουμε βράχους και τέτοιες προσπάθειες μεγάλων και ουσιαστικών αλλαγών, όπως το Safe Water Sports, απαιτούν τεράστια εσωτερική δύναμη.

Υπάρχει πλέον δεδικασμένο: οι ασυνείδητοι θα γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν συνέπειες για τις πράξεις τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο δικαστικός αγώνας, που διήρκεσε οκτώ χρόνια, ήταν δεύτερος Γολγοθάς για την οικογένειά μου. Με τις συνεχείς αναβολές, το ποινικό σύστημα είναι σαν να λειτουργεί υπέρ των κατηγορουμένων και όχι των θυμάτων… Πρέπει να έχω τρελαθεί, έλεγα. Έχασα το παιδί μου κι εγώ ασχoλούμαι με αφίσες και καμπάνιες. Όμως αυτό που ξεκίνησα είναι ισόβια δέσμευση και ελπίζω τα παιδιά μου να αναλάβουν και αυτά δράση όταν μεγαλώσουν.

Είναι επτά ετών, αρχίζουν να συνειδητοποιούν περί τίνος πρόκειται και είναι υπερήφανα. Το βλέπω στα μάτια τους. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, για να μην τους δημιουργήσω ανασφάλεια για το μέλλον τους – σε αυτή την ηλικία τα παιδιά νομίζουν ότι μόνο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι πεθαίνουν. Γνωρίζουν, όμως, τι έχει συμβεί. Ο Μίνωας και ο Μάξιμος ζουν σαν να έχουν έναν ακόμη αδελφό».

Υπογραφή: Παναγιώτης Πασχαλάκης, Ιδρυτής «Safe Water Sports»

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ