Φοίβος Δεληβοριάς: Όταν ξέρεις ότι θα πεθάνεις, το παρόν πρέπει να σε απασχολεί

Φοίβος Δεληβοριάς: Όταν ξέρεις ότι θα πεθάνεις, το παρόν πρέπει να σε απασχολεί

[Εξομολογήσεις…]

• Στα 48 μου έχω «χτίσει» τον εαυτό μου

«Κάθε άνθρωπος μετά τα 45 του είναι αυτό που έχει φροντίσει να γίνει, με τις πράξεις και τις επιλογές του. Έτσι κι εγώ, στα 48 μου, έχω ‘‘χτίσει’’ τον εαυτό μου: έχω την οικογένεια που ονειρευόμουν, κάνω αυτό που αγαπώ, έχω τους φίλους που μου ταιριάζουν.

Στους προηγούμενους δίσκους μου πάλευα ακόμα γι’ αυτό, σήμερα το έχω κατακτήσει. Το ένιωσα και στη διαδικασία της ηχογράφησης. Δεν είχα καθόλου άγχος! Όταν ξέρεις ότι θα πεθάνεις κάποια στιγμή, το παρόν πρέπει να σε απασχολεί, όχι το μετά. Θέλω να με αγαπάνε εδώ και να μου το δείχνουν, να κάνουμε ωραίους δίσκους και live, να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές. Το μόνο που με απασχολεί για το ‘‘μετά θάνατον’’ είναι να έχει γίνει η κόρη μου καλός άνθρωπος, να είναι υγιής και ευτυχισμένη. Τα αγόρια βλέπουν τα κορίτσια είτε μυθοποιητικά, είτε ανταγωνιστικά, είτε υποτιμητικά. Και οι τρεις προσεγγίσεις είναι λάθος.

Εγώ παραδέχομαι ότι ρέπω προς τη μυθοποίηση, το μαρτυρούν και τα τραγούδια μου. Όταν, όμως, ζεις με μια γυναίκα, και πολύ περισσότερο όταν μεγαλώνεις ένα κορίτσι, βλέπεις και την αλήθεια τους, που είναι ωραιότερη από τον μύθο. Η Ιόλη είναι εννέα ετών. Με ρώτησε γιατί έγραψα αυτό το τραγούδι.

Της ζήτησα να κάνει υπομονή ένα-δυο χρόνια για να συζητήσουμε το θέμα διεξοδικά. Σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να αντέξει τις λεπτομέρειες ενός τέτοιου εγκλήματος».

Υπογραφή: Φοίβος Δεληβοριάς, Τραγουδοποιός

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ