Κτηματογραφήθηκε όλη η χώρα

Συμπληρώνεται το παζλ του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα, η οποία (με εξαίρεση την Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, όπου θα ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων στις αρχές του νέου έτους) βρίσκεται σε διαδικασία κτηματογράφησης.

Σε όλη την επικράτεια, τα ποσοστά συμμετοχής στη συλλογή δηλώσεων είναι ικανοποιητικά και μάλιστα σε αρκετές περιοχές ξεπέρασαν τις… προσδοκίες (εκτιμήσεις) του Κτηματολογίου.

Για παράδειγμα, σε Κοζάνη, Κιλκίς, Φθιώτιδα, Σέρρες, Δωδεκάνησα και Μαγνησία το ποσοστό φτάνει και το 137%, ενώ το… ρεκόρ κατέχουν τα Τρίκαλα με 148%. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα νησιά, όπως η Λέσβος, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και οι Κυκλάδες (όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συλλογή), καθώς ένας στους δύο δεν δήλωσε (ακόμη) την ακίνητη περιουσία του.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της συλλογής μόνο η μισή Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά και το βόρειο τμήμα του Ηρακλείου), όπου δόθηκε προχθές παράταση μέχρι την 30ή Αυγούστου, καθώς τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά (Ηράκλειο 11%, Χανιά 14% και Ρέθυμνο 21%).

Σε όλη τη χώρα μπορούν ακόμα να γίνουν εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας, καθώς τα πρόστιμα θα ισχύσουν από το 2023.

Το βάρος τώρα θα πέσει στη λειτουργία του Κτηματολογίου, καθώς ήδη σε πολλές περιοχές λειτουργεί κτηματολογικό γραφείο, στη θέση του παλαιού υποθηκοφυλακείου, ενώ κάθε δύο εβδομάδες εγκαινιάζεται και κάποιο νέο γραφείο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ