Φρένο Σταϊκούρα σε παροχολογία και επιδόματα

Φρένο Σταϊκούρα σε παροχολογία και επιδόματα

Για το ενδεχόμενο κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης μιλάει συνεχώς ο Χρήστος Σταϊκούρας:

«Ακόμα δεν έχουμε υλοποιήσει τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει. Είναι ζητήματα που συζητάμε γενικά, όχι όμως μέσα στον επόμενο χρόνο. Ο σχεδιασμός είναι κυβερνητικός, τετραετίας. Είχαμε υποσχεθεί να μειώσουμε φόρους και νομίζω τα έχουμε καταφέρει σημαντικά σε αυτό το επίπεδο».

Αναφερόμενος ειδικά στα μέτρα στήριξης 8,5 δισ. ευρώ, λέει πως, παρά την καλή εικόνα που διαφαίνεται στην οικονομία, η κυβέρνηση «αντιλαμβάνεται τη μεγάλη εικόνα κι έρχεται και παρεμβαίνει με μέτρα».

«Όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζω ότι και φέτος η χώρα θα έχει έλλειμμα. Αν μεγαλώσει το έλλειμμα, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και οι πολίτες να το πληρώσουν», λέει συνεχώς, σχολιάζοντας τις προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των φόρων, και υπενθυμίζει ότι «τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος». Εκτιμά, ω­στόσο, ο υπουργός Οικονομικών ότι τον Σεπτέμβριο «θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα, θα δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα, που αν ανέβει κι άλλο, θα έχουμε κι άλλες παρεμβάσεις, καθώς και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης». Και αν τον Σεπτέμβριο έχουμε εκλογές, τι θα γίνει ο σχεδιασμός;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ