Ελεγχόμενες διοικήσεις στα νοσοκομεία θέλει η Τουρκία – Στόχος το νοσοκομείο του Βαλουκλή

Ελεγχόμενες διοικήσεις στα νοσοκομεία θέλει η Τουρκία – Στόχος το νοσοκομείο του Βαλουκλή

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, η Τουρκία προωθεί τον κανονισμό πραγματοποίησης εκλογών στα μειονοτικά ιδρύματα, ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Ακόμη και ο Λάκης Βίγκας, πρόεδρος της Κοινότητας Νιχωρίου και πρώην επίσημος εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στην αρμόδια επιτροπή της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε:

«Αναμέναμε έναν κανονισμό που θα ήταν πιο υποστηρικτικός στις καθημερινές ανάγκες και ελπίδες για το μέλλον των κοινοτήτων μας. Αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μάλλον δεν μπορέσαμε να πείσουμε ή δημιουργήθηκαν, πέρα από εμάς, διαφορετικές απόψεις».

Ο κ. Βίγκας μάλιστα εξέφρασε την αντίθεσή του, τονίζοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις τα νοσοκομεία που ανήκουν σε μειονοτικά ιδρύματα θα εξαιρεθούν από τις εκλογές.

Στόχος βασικά είναι το Νοσοκομείο του Βαλουκλή, ένα ίδρυμα που αποδίδει πολύ μεγάλα έσοδα και θα μπορούσε να αποτελεί αιμοδότη των άλλων ιδρυμάτων. Αλλά η Τουρκία εκεί θέλει να έχει τις δικές της, ελεγχόμενες διοικήσεις και να μην περάσει ο έλεγχος των νοσοκομείων στις κοινότητες, στις οποίες πραγματικά ανήκουν…

Νέοι περιορισμοί…
Μάλιστα, με τον νέο κανονισμό επιβάλλονται νέοι περιορισμοί, ξεκινώντας από την εφορευτική επιτροπή αλλά και τις λίστες υποψηφίων και ψηφοφόρων που υπάγονται στην έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων. Με τον νέο κανονισμό τίθεται ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο των δημοκρατικών και ελεύθερων εκλογών στις μειονοτικές κοινότητες.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: commons.wikimedia.org


Σχολιάστε εδώ