Θοδωρής Χιώνης στο “Π”: Έχουμε πολλούς λόγους για μία επιλογή…

Θοδωρής Χιώνης στο “Π”: Έχουμε πολλούς λόγους για μία επιλογή…

Του
ΘΟΔΩΡΗ ΧΙΩΝΗ
Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Οι κοκορομαχίες και τα προεκλογικά παζάρια φουντώνουν, μαζί με τα προβλήματα των εργαζομένων, την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, την επιδοτούμενη κατρακύλα του λαϊκού εισοδήματος –πάνω στο έδαφος των μειωμένων μισθών και συντάξεων– αλλά και μαζί με την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, τη συνολική όξυνση των διεθνών ανταγωνισμών, κομμάτι των οποίων είναι και η επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Και αυτά δεν αντιμετωπίζονται με τον λαό στη γωνία, με την αναμονή των εκλογών και μιας άλλης κυβέρνησης, λιγότερο κακής απ’ την προηγούμενη, για να πηγαίνουμε τελικά από το κακό στο χειρότερο. Το έργο αυτό το έχουμε δει.

Το τελευταίο όμως διάστημα έχουμε δει και σκηνές από ένα άλλο σενάριο, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να γίνονται πρωταγωνιστές και να επιβάλλουν λύσεις, χωρίς να περιμένουν πότε θα γίνουν ντεκόρ στο ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων από τα κόμματα που επιδιώκουν τη σταθερότητα της πολιτικής, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την «ασφάλεια της κοινωνικής συνοχής», για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί… να κάθονται ήσυχα.

Ό,τι θετικό προέκυψε για τους εργαζόμενους σε μια σειρά από χώρους, στην Cosco, στη Ζώνη, στους οικοδόμους, στην e-food και σε πολλούς άλλους ακόμα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια του σημερινού συσχετισμού, προέκυψε από τον δικό τους αγώνα, κόντρα στην εργοδοσία και στο κράτος, κόντρα στους αντεργατικούς νόμους, τους οποίους εμπλούτιζαν οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Όπου υπήρξε ανάσα και αισιοδοξία, το ΚΚΕ απέδειξε ξανά και ξανά ότι είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στέκεται με συνέπεια στο πλευρό των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, εκεί που κρίνεται το δίκιο, εκεί που κυοφορείται η ανατροπή.

Αυτό εκφράζεται και σε πολλές εκλογικές μάχες σε σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, συλλόγους, στα πανεπιστήμια, όπου οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες αλλάζουν αρνητικούς συσχετισμούς, εμπιστεύονται αυτούς που διεκδικούν, που οι θέσεις και οι προτάσεις τους εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες, δεν συμβιβάζονται και σταθερά αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική.

Γιατί το ΚΚΕ στοχεύει στη καρδιά του προβλήματος. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, δυναμώνοντας την οργάνωση και τη συμμαχία του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, παντού, σε όλες τις μάχες και στις εκλογές, για να τους χαλάσει τα σχέδια, να βάλει εμπόδια, να ανοίξει τον δικό του δρόμο, για τις δικές του ανάγκες.

Με το ΚΚΕ, γιατί δεν έχει καμιά δέσμευση απέναντι στο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, όπως εκφράζεται από το υπερ-Μνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, την απελευθέρωση της ενέργειας και την πράσινη μετάβαση, που μας έχουν οδηγήσει στο να φοβόμαστε να ανοίξουμε λογαριασμούς και να πλησιάσουμε βενζινάδικα.

Σε όλα αυτά δηλώνουν πίστη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, γι’ αυτό και οι επιμέρους διαφορές τους επιβεβαιώνουν τις συγκλίσεις τους.

Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των νομοσχεδίων και το ΚΙΝΑΛ πάνω από το 75%.

Όλοι μαζί, άλλοι περήφανα και άλλοι στα μουλωχτά, χειροκρότησαν τους Ναζί του Ζελένσκι μέσα στη Βουλή.

Όλοι μαζί ψήφισαν, πριν από λίγο διάστημα, νέα, προκλητικά προνόμια για τους εφοπλιστές, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν γονατίσει, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτάσει στον Θεό και πολλά άλλα.

Όλοι τους έχουν συμφωνήσει στο να μετατραπεί η χώρα, απ’ άκρη σ’ άκρη, σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, στόχος αντιποίνων και κοφίνι στο παζάρεμα κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Με το ΚΚΕ λοιπόν, που δεν τα… δίπλωσε ούτε στις συνθήκες της πανδημίας ούτε μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία ή προσπάθεια περιορισμού και καταστολής. Δίνει απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα και προοπτική στον συνολικό αγώνα αντιπαράθεσης με τη σάπια εξουσία των μονοπωλίων και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους. Έχει σχέδιο και πρόγραμμα, που οδηγεί στην αξιοποίηση των σύγχρονων δυνατοτήτων της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης, για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, τη σταθερή ευημερία, με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Έχουμε πολλούς λόγους για μία επιλογή, να τολμήσουμε με το ΚΚΕ, που αποτελεί ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ