Μάκης Κουρής: Σωτήρας ο τουρισμός! – Είναι ο «χρυσός άσος» της οικονομίας μας

Μάκης Κουρής: Σωτήρας ο τουρισμός! – Είναι ο «χρυσός άσος» της οικονομίας μας

-Στα 20 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Έχει την τύχη μαζί της η χώρα μας… Και δεν είναι η πρώτη φορά… Ο ήλιος, η καταγάλανη θάλασσα και τα βραδάκια με το φεγγάρι είναι τα ατού της. Όπου αλλού και να πας, δεν βρίσκεις αυτές τις ζηλευτές ομορφιές, που είναι το χάρισμα, η προίκα της ελληνικής γης.

Όλα αυτά καταλήγουν σε ένα μόνιμο ετήσιο συμβόλαιο με πάρα πολλούς ξένους τουρίστες, που ερωτεύονται την Ελλάδα και δεν αφήνουν γωνιά της που να μην επισκεφθούν για να απολαύσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα των διακοπών τους τις ακρογιαλιές και τα αμέτρητα δώρα της. Την πατρίδα μας δείχνει και φέτος, όπως έδειχνε και «χθες», η πυξίδα των ξένων, από Δύση και Ανατολή. Για να γευθούν, εκτός από τις ομορφιές της, και τους ζηλευτούς καρπούς της, που μοσχοβολούν από όποιο μανάβικο κι αν περάσεις…

Ήδη οι φετινές ταξιδιωτικές εισπράξεις υπολογίζονται γύρω στα 20 δισ. ευρώ, κατά 10% υψηλότερες από τα 18,2 δισ. ευρώ του 2019. Στις δε αγορές ταξιδιωτών από τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά και από τη Βρετανία σημειώνεται αύξηση από 6% μέχρι 40% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Από την πλευρά των ανθρώπων του τουρισμού, ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, υποστηρίζει ότι το 2022 ο τουρισμός «μπορεί να αγγίξει, και γιατί όχι να ξεπεράσει, τα έσοδα του 2019», ο δε πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου και διευθύνων σύμβουλος του Sani / Ikos Group Ανδρέας Ανδρεάδης μίλησε για έσοδα της τάξεως των 20 δισ. ευρώ. Tο πρώτο τετράμηνο του 2022 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις επανέκτησαν το 86,6% του 2019, που ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Ακόμη, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στις αναζητήσεις πτήσεων που πραγματοποιούν οι αμερικανοί ταξιδιώτες από τις 26 Ιουνίου και μετά (+22%).

Έχουμε μπει στην καρδιά του καλοκαιριού και όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός θα είναι ο «χρυσός άσος» της ελληνικής οικονομίας.

ΥΓ.: Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές προσδοκίες για επιμήκυνση της σεζόν. Ήδη μεγάλοι tour operators ζητούν πακέτα για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ