Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να μη φρουρούμε τα σύνορά μας

Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να μη φρουρούμε τα σύνορά μας

Του
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ
Βουλευτή Έβρου της ΝΔ, Επιτίμου Αρχηγού της Αστυνομίας


H παρούσα κυβέρνηση θα μείνει στην πολιτική ιστορία ως κυβέρνηση των κρίσεων, των προκλήσεων και των μεγάλων αποφάσεων!

Ο ιστορικός θα ξεχωρίσει ιδιαίτερα την πανδημία καθώς και το μεταναστευτικό ζήτημα!

Το δεύτερο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζεται με διακυμάνσεις και τελευταία με αποφασιστικότητα.

Το όλο ζήτημα, με τις ταχύτατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, έχει αναχθεί και σε ευρωπαϊκό!

Η Ελλάδα, στον Έβρο και στα νησιά, αλλά και η ΕΕ βίωσαν μια ιδιότυπη πολιορκία από τη γειτονική χώρα!

Η πατρίδα μας δέχθηκε μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση με τη χρήση ανθρώπων που βρίσκονταν σε ανάγκη, τους οποίους ο γείτονας μετέτρεψε σε μεταναστευτικό στρατό έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ!

Ως γνωστόν, η Τουρκία δέχεται στην επικράτειά της μουσουλμάνους από διάφορες χώρες της υφηλίου, χωρίς βίζα, συνάλλαγμα, μετάκληση και άλλες διατυπώσεις και τους προωθεί στην αρχή στην πατρίδα μας και στη συνέχεια στην ΕΕ.

Εφαρμόζοντας την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, τους εκμεταλλεύεται, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, μολονότι είναι κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Μεγάλης Συμμαχίας!

Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου, που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις!

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, ως συνεπής εταίρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, να εφαρμόσει το άρθρο 12, όπως ορίζει ο Κώδικας Σένγκεν, ενισχύοντας τη φρούρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της.

Ήδη ευρωπαϊκές σημαίες, δίπλα στην ελληνική, σηματοδοτούν την από κοινού φρούρηση των ανατολικών συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης από δυνάμεις τους!

Παράλληλα, συλλογική είναι η αποδοκιμασία της ΕΕ για τις πρακτικές που ακολουθεί η γειτονική χώρα, παραπλανώντας τη διεθνή κοινή γνώμη, με την άσκηση ψυχολογικών επιχειρήσεων, γεγονός που βιώνει τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρώπη!

Η επιθετική ρητορική της δεν ταράζει την πατρίδα μας, η οποία θωρακίζεται με την παρουσία ισχυρών συμμαχικών δυνάμεων στον Έβρο, με ταυτόχρονη υλοποίηση καινοτόμων εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και την αποτελεσματική εφαρμογή του Ενιαίου Δόγματος Ασφάλειας και Άμυνας του Έβρου, θωρακίζοντας τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της περιοχής!

Κατέστη πλέον σαφές ότι ο ακτιβισμός και η ωμή παραβίαση των συνόρων δεν θα είναι πλέον ανεκτά ούτε από την Ελλάδα ούτε από την ΕΕ!!

Ωστόσο, απαραίτητες και καίριες υπήρξαν και οι νομοθετικές παρεμβάσεις, με στόχο την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την υποδοχή και την ταυτοποίηση από τις υπηρεσίες ασύλου.

Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να μη φρουρούμε τα σύνορά μας, γεγονός που αποδεικνύεται από την πληθυσμιακή έκρηξη που συντελείται σε χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές κ.ά.

Μετά την απόκρουση της υβριδικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Τουρκία στην ελληνοτουρκική μεθόριο το 2020, η κυβέρνηση υλοποιεί έναν πολυεπίπεδο σχεδιασμό οχύρωσης και φρούρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, αναπτύσσοντας αποτελεσματικά μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής και ηλεκτρικής (φωτισμός) προστασίας αυτών.

Η Ελληνική Αστυνομία εφοδιάστηκε με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, όπως οχήματα διαφόρων τύπων, θερμικές κάμερες, συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, συστήματα CCTV, κινητή μονάδα σάρωσης οχημάτων για τον εντοπισμό τυχόν κρυμμένων παράνομων μεταναστών κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη κατατάχθηκαν 400 ΣΝΦ, οι οποίοι ανέλαβαν φυλακτικά καθήκοντα στα επτά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) του Νομού καθώς και στα οργανωμένα κρατητήρια (ΠΡΟΚΕΚΑ) της Αστυνομίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας!

Ελπιδοφόρο μήνυμα φέρνει στον Έβρο και στη χώρα η εν εξελίξει διαδικασία κατάταξης επιπλέον 250 ΣΝΦ, που θα ενταχθούν προσεχώς επίσης στα επτά ΤΣΦ του Έβρου καθώς και στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στο Φυλάκιο!

Το Θρακικό Πέλαγος και το Βορειοανατολικό Αιγαίο συνιστούν τον ζωτικό μας χώρο και χρήζουν στήριξης και συνεχούς επιτήρησης!

Το ΛΣ έχει εφοδιαστεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, τα οποία έχουν όλη την τεχνολογία που απαιτείται για να μπορούν να προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορά μας!

Η κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο Έβρος συνιστά το απόρθητο φρούριο της χώρας και μεριμνά με κάθε τρόπο για τη θωράκιση των θαλάσσιων, ποτάμιων και χερσαίων συνόρων!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ