Θοδωρής Βλάχος στο “Π”: Μεγάλη επιτυχία το βάθρο

Θοδωρής Βλάχος στο “Π”: Μεγάλη επιτυχία το βάθρο

Του
ΘΟΔΩΡΗ ΒΛΑΧΟΥ
Προπονητή της Εθνικής Ανδρών στο Πόλο


Ασφαλώς και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όμως δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι και αλαζόνες. Θα ήταν γραφικό να πούμε πως το χάλκινο μετάλλιο είναι κάτι μικρό ή λίγο. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία το να ανεβούμε στο βάθρο και γίνεται πλέον απολύτως σαφές ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη. Και πρέπει να συμπληρώσω ότι η κατάταξη είναι δίκαιη, η Ισπανία πάλευε τρία χρόνια πριν το κατακτήσει, έστω και στα πέναλτι.

Φέρνοντας ξανά στο μυαλό τον ημιτελικό με την Ιταλία, είναι αλήθεια πως στα δύο τελευταία γκολ αδρανήσαμε σοβαρά, δίνοντας το δικαίωμα σε έναν κορυφαίο σκόρερ, όπως ο Ντε Φούλβιο, να μας πλήξει. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σίγουρα μας άφησε μια πικρή γεύση.

Δεν σταματάμε όμως, συνεχίζουμε. Ένα μετάλλιο λείπει από τη συλλογή μας, το ευρωπαϊκό, και μακάρι να το προσθέσουμε και αυτό μέσω της διοργάνωσης που ξεκινά στο τέλος του καλοκαιριού. Και ναι μεν είναι απώλειες οι απουσίες του Ζερδεβά και μάλλον και του Φουντούλη, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε επέμβαση και δεν θα τους έχουμε μαζί μας στο Σπλιτ, ωστόσο τα παιδιά που θα τους αντικαταστήσουν θα υπερβάλουν εαυτόν για να καλύψουν επάξια το κενό τους.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα μας ανήκει πια στις τοπ του κόσμου, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει. Προχωράμε ταπεινά, βήμα βήμα, χωρίς να κρύβουμε τη φιλοδοξία μας για το βάθρο και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μας αρκεί η απλή συμμετοχή, έχουμε δουλέψει σκληρά και γνωρίζουμε πως οι δυνατότητές μας είναι τέτοιες που μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Όλα κυλούν όπως πρέπει, η ομοσπονδία στηρίζει με κάθε τρόπο, ο σχεδιασμός δεν βρίσκει εμπόδια. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και αθλητές, είμαστε όλοι μαζί σε επιτυχίες και αποτυχίες. Και όταν με το καλό γίνει πράξη το όραμα για το «Σπίτι της Υδατοσφαίρισης», θα μπορούμε να μιλάμε για ένα σπουδαίο έργο που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Η Εθνική μας δεν έχει πιάσει ταβάνι. Σφυρηλατείται καθημερινά, δημιουργεί χαρακτήρα, έχει μέταλλο και η πορεία της είναι ανοδική. Και θα συνεχίσει να είναι.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: koe.org.gr


Σχολιάστε εδώ