Ούτε νότα 

Ούτε νότα 

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου
σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά

Ούτε νότα

Ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων, Θοδωρής Παπαϊωάννου, επηρεασμένος από τον κόσμο της μουσικής μας χαρίζει μια ιστορία με πολλές νότες ―«σωστές ή μη»―, ικανή να εμπνεύσει κάθε αναγνώστη να ακολουθήσει το δικό του όνειρο και κυρίως να δημιουργήσει χωρίς τύψεις… σαματά!



 


Συγγραφέας
Θοδωρής Παπαϊωάννου


Εικονογράφος
Βασίλης Σελιμάς


Το παιδί που πρωταγωνιστεί στο νέο εικονογραφημένο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, έχει ένα όνειρο: θέλει να παίξει μουσική! Όμως δεν ξέρει ποιο όργανο να επιλέξει.

Ανακαλύπτει ένα βιβλίο με όλα τα είδη των μουσικών οργάνων, χάνεται στις σελίδες του και φαντάζεται πώς θα μοιάζουν οι ήχοι τους, οι μουσικές τους.

Τα δοκιμάζει -με τον τρόπο του- όλα, ένα-ένα: το όμποε, το κόρνο, το γιουκαλίλι, το βιολί… Τα κατασκευάζει και γεμίζει το σπίτι με μουσική. Οι νότες φτάνουν ως στο διπλανό σπίτι αλλά και σε ολόκληρη την πολυκατοικία!

Μάλλον δεν έχει σημασία ποιο όργανο θα επιλέξει γιατί κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

 

Είπαν για το βιβλίο

«Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γράφει για μικρά παιδιά αλλά μιλάει για τα πιο μεγάλα και τα πιο σημαντικά…»
-Αμαλία Μουστάκη, Aliceonboard.gr

Το βιβλίο “Ούτε νότα”, μιλάει για τα όνειρα. Για όσους έχουν όνειρα και για όσους πρέπει να υποστηρίζουν αυτούς που έχουν όνειρα. Όσοι έχουν όνειρα μαθαίνουν να μην τα παρατάνε. Ακόμα και όταν υπάρχουν δυσκολίες, ακόμα και τότε να μπορούν να συνεχίζουν να ονειρεύονται για να πετύχουν το σκοπό τους, απλά μεταβάλλοντας λίγο τις συνθήκες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν εκείνοι που πρέπει να υποστηρίζουν όσους ονειρεύονται. Πρέπει να είναι δίπλα τους, συμπαραστάτες τους σε κάθε τους βήμα.
-Τόντα Βάθη, mommytreatsherself.com


Απόσπασμα Βιβλίου


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία και ζει στην Έδεσσα. Είναι δάσκαλος και ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός. Από το 2016 υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία Έδεσσας – Γιαννιτσών. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εικονογράφους.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Ανάποδα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2014)
Απέναντι (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2015)
Σιλουανή (εφηβικό μυθιστόρημα, εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη, 2017)
Αντάμα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2018)
Από την αρχή (μυθιστόρημα για ενήλικες, 2020)
Μια στάλα μέλι (εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης, 2021)
Ο πελεκάνος (εικόνες: Πέτρος Χριστούλιας, 2022)

Η πλήρης εργογραφία και η συνολική δραστηριότητά του παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.thodorispapaioannou.com


… και για τον 
εικονογράφο

Ο Βασίλης Σελιμάς γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο και μεγάλωσε σε ένα χωριό, το Καινούργιο. Από πολύ μικρός τού άρεσε να παρατηρεί και να ζωγραφίζει το αγαπημένο του βουνό που έβλεπε από τον κήπο του και να διαβάζει βιβλία τέχνης που του έφερνε δώρο ο αγαπημένος του θείος. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης κι από τότε ξεκίνησε το πιο συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο της τέχνης. Του αρέσει να ζωγραφίζει πράγματα που βλέπει ή φαντάζεται, να εικονογραφεί βιβλία και να διηγείται αλλόκοτες ιστορίες στους μαθητές του. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Περισσότερες πληροφορίες για εκείνον μπορείς να βρεις στο www.selimas.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ 

Ηλικία: 3+ 
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
ISBN: 978-960-572-489-4

 


Σχολιάστε εδώ