Στοιχειοθετημένες απαντήσεις και όχι με τα δελτία ειδήσεων

Στοιχειοθετημένες απαντήσεις και όχι με τα δελτία ειδήσεων

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οποία έχει πάρει το πάνω χέρι στην προώθηση του τουρκισμού στη Θράκη, έσπευσε να απαντήσει σε σχόλιο διπλωματικών πηγών, που είχαν επισημάνει ότι στην Τουρκία, μόλις πριν από λίγες ημέρες, έγινε η ανακοίνωση διορισμού μουφτήδων και το αντιπαρέβαλε με το αίτημα για εκλογή των μουφτήδων στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης παραδέχεται ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του τρόπου ανάδειξης των μουφτήδων στην Τουρκία και στη Θράκη (λες και είναι κάτι διαφορετικό) και κάνει ένα ακόμη λάθος. Υποστηρίζει ότι στην Τουρκία οι θρησκευτικοί ηγέτες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, όπως ο Πατριάρχης και ο ραβίνος, εκλέγονται και αυτό θα πρέπει να γίνεται και στη Θράκη.

Το λάθος που κάνει ο κ. Χαμπίπογλου είναι ότι όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκλέγεται από εκλεκτορικό σώμα (την Ιερά Σύνοδο), έτσι και η ελληνική νομοθεσία προβλέπει την εκλογή των μουφτήδων από ευρύ εκλεκτορικό σώμα. Και ότι σε καμιά μουσουλμανική χώρα δεν υπάρχει η πρακτική της μαζικής καθολικής ψηφοφορίας για ανάδειξη θρησκευτικού ηγέτη, όπως θέλουν να κάνουν στη Θράκη, προκειμένου να αναδείξουν ελεγχόμενο από την Τουρκία εθνικοθρησκευτικό ηγέτη.

Πάντως, εμείς θα συμβουλεύαμε τους υπευθύνους στη Βασιλίσσης Σοφίας, πριν σκεφτούν να κάνουν «σχόλια διπλωματικών πηγών», να έχουν έτοιμες ολοκληρωμένες και στοιχειοθετημένες απαντήσεις και όχι απλώς μια πρόταση για να παίξει στα δελτία ειδήσεων…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ