Κορονοϊός: Στέλνουν αντιιικά στα νησιά

Κορονοϊός: Στέλνουν αντιιικά στα νησιά

Σε Κέντρα Υγείας τουριστικών προορισμών, όπως η Μύκονος, η Ιος, η Μήλος

«Ολα τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, εάν έχουν συμπτώματα, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλονται σε τεστ και εφόσον είναι θετικοί να αναζητούν βοήθεια για την άμεση χορήγηση θεραπείας για την COVID-19», συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες με αφορμή και τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», από τα τέλη Μαρτίου, όταν προστέθηκε στη φαρμακευτική φαρέτρα έναντι της COVID-19 το αντιιικό φάρμακο Paxlovid, έως σήμερα έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 11.000 θεραπείες, με τη ζήτηση από ασθενείς να αυξάνεται διαρκώς ακολουθώντας την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας.

Το υπουργείο Υγείας ήρθε σε συμφωνία με την παραγωγό εταιρεία για επιτάχυνση των παραδόσεων των αντιιικών της αρχικής συμφωνίας, με αποτέλεσμα τις επόμενες δύο εβδομάδες να παραληφθούν περισσότερες από 10.000 θεραπείες.

Φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτελούν συνταγές για τα αντιιικά φάρμακα σε συγκεκριμένο ωράριο (σύντομα θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των ΥΠΕ οι σχετικές πληροφορίες), όπως είχε γίνει σε προηγούμενες περιόδους αργιών.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αντιιικά φάρμακα θα αποσταλούν και σε ορισμένα Κέντρα Υγείας νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, μεταξύ των οποίων η Μύκονος, η Μήλος, η Ιος και η Πάτμος για την όσο το δυνατόν ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.


Σχολιάστε εδώ