Άρχισε η προετοιμασία για τον χειμώνα… για να μην ξεπαγιάσει η Ευρώπη…

Άρχισε η προετοιμασία για τον χειμώνα… για να μην ξεπαγιάσει η Ευρώπη…

Προσπαθεί να είναι οχυρωμένη η Ευρώπη απέναντι στα κρύα, στα χιόνια και στους παγετούς.

Ήδη οι χώρες της γεμίζουν τις αποθήκες τους με πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να είναι… ετοιμοπόλεμες.

Η εντολή είναι οι αποθήκες των κρατών-μελών να είναι γεμάτες μέχρι τον Νοέμβριο σε ποσοστό 80% της χωρητικότητάς τους για να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή, όταν εισβάλει ο χιονιάς και το παγερό κρύο.

Κώστας Σκρέκας: «Συστηματική και έγκαιρη προετοιμασία για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας»

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθέσιμο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η Κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επάρκεια εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στα σενάρια μείωσης της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Προειδοποίηση Όλαφ Σολτς

«Η τρέχουσα κρίση δεν θα τελειώσει σε λίγους μήνες (…) βρισκόμαστε ενώπιον ιστορικής πρόκλησης». Με αυτά τα λόγια ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς προετοιμάζει τους πολίτες για μια μακροχρόνια κρίση με υψηλές τιμές. Ως «την σκληρότερη οικονομική και κοινωνικοπολιτική κρίση από την επανένωση» της Γερμανίας περιέγραψε την κατάσταση ο πρόεδρος των εργοδοτών, Ράινερ Ντούλγκερ.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και η διαταραχή των εφοδιαστικών αλυσίδων λόγω της πανδημίας προκάλεσαν γενική αβεβαιότητα, δήλωσε ο κ. Σολτς, μετά τις συνομιλίες της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της λεγόμενης «συντονισμένης δράσης», με στόχο την συγκράτηση του πληθωρισμού.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Αντιμετωπίζουμε μια ιστορική πρόκληση.

Οι Γερμανοί θα βγούμε από αυτή τη φάση μόνο αν ενώσουμε τα χέρια και συμφωνήσουμε σε κοινές λύσεις», τόνισε ο καγκελάριος και αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, όπως το ενιαίο μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ για τα ΜΜΜ και η έκπτωση στα καύσιμα.

paron.gr

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ