Μάκης Κουρής: Τα έξοδα αυξάνουν, τα έσοδα δεν φτάνουν…

Μάκης Κουρής: Τα έξοδα αυξάνουν, τα έσοδα δεν φτάνουν…

Οι τιμές έχουν ξεφύγει, ανύπαρκτος ο έλεγχος

-Πώς θα ζήσει η οικογένεια; Οι ανατιμήσεις δεν έχουν τελειωμό

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Άντε να δούμε, και να δουν και οι κυβερνώντες, πόσο ακόμη θα αντέξει ο κόσμος με την εκτίναξη του κόστους επιβίωσης.

Οι τιμές μέρα με την ημέρα σκαρφαλώνουν και πιο ψηλά! Τα έξοδα αυξάνουν. Τα έσοδα πια δεν φτάνουν. Οι τιμές έχουν ξεφύγει. Απούσα η Αγορανομία… έχει χαθεί κυριολεκτικά. Και η αντίσταση έχει τα όριά της.

Η νοικοκυρά κόβει από δω κι από κει για να βγάλει την εβδομάδα, όμως το μεροκάματο, ο μισθός, δεν φτάνει, ενώ και η ανεργία παραμένει υψηλή. Διέξοδος δεν φαίνεται στον ορίζοντα… Δεν περνάει εβδομάδα που η ακρίβεια να μην ανέβει σκαλοπάτι… Οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα ξεπερνούν πλέον το 30%! Και όταν η νοικοκυρά επιστρέφει από τη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ το καλάθι της έχει όλο και λιγότερα μέσα. Το κύμα των αυξήσεων δεν λέει να κοπάσει… Οι τιμές σε βασικά προϊόντα όλο και ακριβαίνουν… Η αύξηση στο αλεύρι είναι 31,25%, στο φρέσκο γάλα 15,94%, στο ηλιέλαιο 23,20%, στα μακαρόνια 27,38%, στο ψωμί για τοστ 13,84%, στα μήλα Στάρκιν 23,66% – μια γεύση μόνο της θεόπικρης ακρίβειας.

Τι να πρωτοπληρώσει η νοικοκυρά από τον μισθό του πατέρα; Τι να απομείνει για το χαρτζιλίκι των παιδιών; Ακόμη και οι αποταμιεύσεις έχουν πέσει θύμα της ακρίβειας. Μέσα στον Μάιο οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 336 εκατ. ευρώ, καθώς οι ανατιμήσεις οδηγούν σε αναλήψεις. Ό,τι απόθεμα υπάρχει σε κάποια… κρύπτη του σπιτιού, τελειώνει κι αυτό. Με το αύριο να σκοτεινιάζει…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ