Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Του Γιάννη Καλλιάνου
Μαθηματικός Msc Μετεωρολόγος
Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθήνας


Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδαςπου έρχεται ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος, με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο (το μελτέμι δηλαδή) θα αγγίζουν τα 6 – 7 μποφόρ σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα λειτουργήσουν ως φυσικό κλιματιστικό, δροσίζοντας κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρεςδεν θα ξεπεράσουν τους 36 – 37 (το πολύ 38) βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, τους 32 – 34 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου (μόνο στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ρόδου θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 36 – 37 βαθμούς Κελσίου) αλλά στη Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 – 40 βαθμούς, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι από την Πέμπτηκαι μετά το μελτέμι θα εξασθενήσει στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω η θερμοκρασία στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Έτσι, λοιπόν, αν και είμαστε ακόμα λίγο μακριά σε προγνωστικό επίπεδο, φαίνεται ότι από τα μέσα της εβδομάδας και στη συνέχεια θα έχουμε πάλι έναν μέτριας έντασης καύσωνα, ο οποίος θα ανεβάσει το θερμόμετρο περαιτέρω, ακόμα και σε επίπεδα άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε τοπικό επίπεδο, στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ