Υδατοσφαίριση: Πλώρη για μετάλλιο!

Υδατοσφαίριση: Πλώρη για μετάλλιο!

– Όχι δάκρυα για την σπουδαία Εθνική πόλο, που αν και έχασε στον ημιτελικό από την Ιταλία διεκδικεί την Κυριακή απέναντι στην εθνική Κροατίας ακόμη ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Όχι δάκρυα για την Εθνική πόλο που έδωσε γερή μάχη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, πριν γνωρίσει την ήττα με σκορ 11-10 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που ολοκληρώνεται στη Βουδαπέστη.

Έτσι οι διεθνείς μας θα διεκδικήσουν την Κυριακή το χάλκινο μετάλλιο, το τρίτο μετά απο αυτά του 2005 και 2015. Στα του ημιτελικού, οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα με τον Ντόλτσε και η Εθνική μας ισοφάρισε άμεσα με τον Καλογερόπουλο, πριν οι αντίπαλοί της προηγηθούν ξανά με τέρματα των Κανέλα και Γκράτα.

Ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 3-2, προτού ο Μπρούνι διαμορφώσει το 4-2 του πρώτου οκτάλεπτου. Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας έδεσε την άμυνά της και με γκολ των Βλαχόπουλου και Φουντούλη ισοφάρισε σε 4-4, με τους Ιταλούς να βρίσκουν απάντηση και να εκμεταλλεύονται τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ανακτώντας το προβάδισμα με 6-4, με τον Νικολαΐδη να διαμορφώνει το 6-5 του ημιχρόνου.

Με έμφαση στις άμυνες η τρίτη περίοδος, με τις ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και τους Ιταλούς να προηγούνται 7-6. Στη συνέχεια οι Ιταλοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τριών γκολ (9-6), πριν η Εθνική βρει απαντήσεις και μειώσει αρχικά σε 9-8 με τον Καλογερόπουλο και στη συνέχεια σε 10-9 με τον Γενηδουνιά.

Ο Ντι Φούλβιο σκόραρε το καθοριστικό τέρμα για το 11-9 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, πριν διαμορφώσει το τελικό 11-10 με πέναλτι ο Βλαχόπουλος. Παρά την πίκρα των διεθνών μας θεωρείται δεδομένο ότι θα τα δώσουν όλα για να ανεβούν στο βάθρο.

Με την Κροατία στον μικρό τελικό

Η Κροατία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον μικρό τελικό του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη, στην πισίνα «Άλφρεντ Χάγιος», την Κυριακή (3/7) στις 15:30, εκεί όπου η Ελλάδα -στην πέμπτη συμμετοχή της σε μικρό τελικό Παγκοσμίου- θα διεκδικήσει το τρίτο της χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της στη συγκεκριμένη διοργάνωση (μετά από αυτά στο Μόντρεαλ το 2005 και στο Καζάν το 2015).

Οι Κροάτες ηττήθηκαν στον άλλον ημιτελικό από την Ισπανία με 10-5.

Η Εθνική μας είχε συναντήσει τους Κροάτες και στο ξεκίνημα αυτού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου, όπου είχαν έρθει ισόπαλες με 8-8.

Η προϊστορία με την Κροατία αναφέρει ότι σε 58 μέχρι στιγμής μεταξύ μας αγώνες, η Ελλάδα έχει 9 νίκες, 9 Ισοπαλίες και 40 ήττες. Σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, συγκεκριμένα έχει 2 νίκες, 0 ισοπαλίες και 1 ήττα: 2001 (Φουκουόκα) 12-11, 2005 (Μόντρεαλ) 11-10 παράταση (9-9) Μικρός Τελικός, 2015 (Καζάν) 13-15 πέναλτι (10-10) Ημιτελικός.

Μετά την απώλεια του βασικού της τερματοφύλακα Μάνου Ζερδεβά, λόγω τραυματισμού, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών χάνει κι ένα ακόμα βασικό στέλεχος εν όψει του μικρού τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Κροατία (Κυριακή 3/7, 15:30).

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, για τον τραυματισμό του οποίου σας είχαμε ενηρώσει νωρίτερα, με χτύπημα στη μύτη από αντίπαλο στον ημιτελικό με την Ιταλία. Ο 24χρονος διεθνής άσος πήγε στο νοσοκομείο με τον γιατρό της αποστολής, όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε κάταγμα. Του έγινε ανάταξη, θα του τοποθετηθεί ειδική προστατευτική μάσκα, αλλά του ξεκαθαρίστηκε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στον μεθαυριανό αγώνα όπου κρίνεται το χάλκινο μετάλλιο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ με πληροφορίες-φωτο και από την ΚΟΕ


Σχολιάστε εδώ