Απόλυτα σωστή επιλογή ο Θανάσης Μπακόλας

Απόλυτα σωστή επιλογή ο Θανάσης Μπακόλας

Στη θέση του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπό τον νέο πρόεδρο Μάνφρεντ Βέμπερ, αναδείχθηκε ο Θανάσης Μπακόλας, μέχρι τώρα σύμβουλος και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκλογή ενός Έλληνα, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, σε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό φόρουμ είναι θετική για τη χώρα μας, γιατί το ΕΛΚ, παρά την κάμψη, το τελευταίο διάστημα, της ισχύος του, λόγω μείωσης του αριθμού των συντηρητικών κυβερνήσεων, παραμένει ένας πολύ ισχυρός μηχανισμός στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τουρκικά ΜΜΕ υποδέχθηκαν με αρνητικά σχόλια την εκλογή του Θανάση Μπακόλα, αποδίδοντάς του μάλιστα και μέρος της ευθύνης για τη σκληρή στάση που κράτησε ο έλληνας πρωθυπουργός έναντι της Τουρκίας σε μια σειρά από ζητήματα.

Εμείς απλώς θα παρακολουθούμε το ΕΛΚ και ελπίζουμε η παρουσία ενός Έλληνα στη θέση του γενικού γραμματέα να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση από τους συντηρητικούς Ευρωπαίους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την Τουρκία αλλά και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας ως πυλώνας της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: pelop.gr


Σχολιάστε εδώ