Πλήρωνε, κορόιδο έλληνα φορολογούμενε…

Πλήρωνε, κορόιδο έλληνα φορολογούμενε…

Γενναιόδωρο το ΥΠΕΞ –όχι φυσικά προς όλους– σε περιόδους ισχνών αγελάδων. Έτσι, διαβάσαμε στη «Διαύγεια» ότι ο έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει 258.000 ευρώ για την προπληρωμή ενοικίων δύο ετών για τη νέα πρεσβευτική κατοικία στη Σεούλ (όχι για την πρεσβεία, αλλά για την κατοικία της πρέσβεως).

Και όχι μόνο αυτό. Το υπουργείο διαθέτει και 11.600 ευρώ για τη διαμονή της πρέσβεως Αικατερίνης Λούπα σε ξενοδοχείο για 30 ημέρες (386 ευρώ η διανυκτέρευση), μέχρις ότου μετακομίσει στη νέα πρεσβευτική κατοικία. Πραγματικά, θα τραβάνε τα μαλλιά τους επικεφαλής άλλων Αρχών Εξωτερικού που δεν έχουν κονδύλι ούτε για τα βασικά… Αλλά, είπαμε, δεν είναι όλοι… το ίδιο.

Το μάτι μας όμως έπεσε και σε κάποια άλλα τρανταχτά ποσά. Είναι δυνατόν το προξενικό γραφείο και η προξενική κατοικία στη Μόσχα να στοιχίζουν 657.000 ευρώ τον χρόνο (μόνο για ενοίκιο), η προξενική κατοικία στην Αγία Πετρούπολη 283.000 ευρώ και η κατοικία πρεσβευτή συμβούλου στη Μόσχα 365.000 ευρώ; Πολύ θα θέλαμε να ήταν κάποιο τυπογραφικό λάθος της «Διαύγειας» όλα αυτά που διαβάσαμε στην έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ για τα ενοίκια των Αρχών Εξωτερικού και κυρίως των κατοικιών…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ