Εξομολόγηση της Γιάννας Αγγελοπούλου

Εξομολόγηση της Γιάννας Αγγελοπούλου

• Αγαπώ και αγαπώ να με αγαπούν, αυτό είναι το νόημα της ζωής, αυτό μένει…
• Την κοινωνία ακούσαμε, τα δικά της «θέλω»

Είναι γεγονός ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει προσφέρει σε τούτη τη γη, την Ελλάδα μας, πάρα πολλά. Έφερε σε πέρας κάθε αποστολή που ανέλαβε. Και δεν δίστασε μπροστά σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Όραμά της, η πατρίδα.

«Εμείς δεν διαλέξαμε ‘‘θέλω’’. Δεν ήρθαμε με την ‘‘αλήθεια’’. Δεν επιβάλαμε ‘‘ανάγνωση’’. Δεν απορρίψαμε την ‘‘αναφορά μειοψηφίας’’, το ‘‘άλλο’’, το ‘‘διαφορετικό’’. Ξύσαμε ξανά την επιφάνεια. Ανοίξαμε ξανά βιβλία. Ακούσαμε. Είδαμε. Συναντηθήκαμε. Συνομιλήσαμε. Σκεφτήκαμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι χαμένη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, απαντήσαμε στην κριτική με πράξεις. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους συνεργάτες μου, που δούλεψαν εντατικά και αφιλοκερδώς για να ολοκληρώσουμε το έργο μας», τονίζει η Γιάννα Αγγελοπούλου.
«Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του τρίτου αιώνα της ύπαρξης του Νέου Ελληνικού Κράτους. Αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία το 1821 και τα 201 χρόνια πλέον από την Ελληνική Επανάσταση. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Επιτροπής οι στόχοι μας ήταν ξεκάθαροι: να τιμήσουμε τον Αγώνα για την ελευθερία, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που άφησαν το αποτύπωμά τους, να αναστοχαστούμε για την πορεία των 200 ετών και να ανοίξουμε παράθυρο στο μέλλον».

«Είμαι υπερήφανη. Είναι δύναμη η παραδοσιακή τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις. Δεν είναι κιτς. Απορώ με ορισμένους… Μάλλον κάποιοι προτιμούν τα εύκολα σχόλια. Προσωπικά, δεν είχα καμία αμφιβολία. Κανέναν δισταγμό. Η παράδοση, οι λαϊκές τέχνες, η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν είναι μόνο ένα σταθερό σημείο τού χθες. Αποτελούν ζωντανό κομμάτι τού σήμερα. Και συγκριτικό πλεονέκτημα για το αύριο».

«Υπήρξα πολιτικός. Δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής. Την επιλογή μου την έχω κάνει. Την υπηρέτησα και την υπηρετώ. Επέλεξα την οικογένεια, αλλά δεν γύρισα πλάτη. Μεγάλωσα τα παιδιά μου εδώ και εδώ βρίσκομαι. Είμαι ενεργός πολίτης. Η απάντηση στο ερώτημα αν με ενδιαφέρει η πολιτική είναι ότι με ενδιαφέρει η Ελλάδα. Αν κάποιοι το παρεξηγούν αυτό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτούς και να τους ρωτήσετε “γιατί;”».

Και τονίζει: «Τα όσα έγιναν δεν είναι διαφημιστικό τρικ. Είναι ουσιαστική επικοινωνία. Με περιεχόμενο, στρατηγική προετοιμασία, εναλλακτικά σενάρια και στόχευση. Όχι δική μας στόχευση. Την κοινωνία ακούσαμε. Τα δικά της ‘‘θέλω’’. Η δική μας δουλειά ήταν να συντονίσουμε. Αν καταφέραμε να εμπνεύσουμε κιόλας, ακόμα καλύτερα! Προσωπικά, το είπα ξεκάθαρα: Αγαπώ και αγαπώ να με αγαπούν. Αυτό είναι το νόημα της ζωής. Αυτό μένει. Οι σχέσεις των ανθρώπων. Οι αναμνήσεις που δημιουργούν. Και τα έργα τους. Το παράδειγμά τους. Έτσι πηγαίνει ο κόσμος μπροστά».

«Η Γιάννα ολοκλήρωσε το έργο της σε ό,τι αφορά την Επιτροπή, αλλά η Γιάννα είναι Ελληνίδα, αγαπά την πατρίδα της, θέλει και ξέρει να προσφέρει. Και ό,τι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας. Χωρίς ρόλους και ανταλλάγματα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Να προσφέρω τον χρόνο μου, την ενέργειά μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου. Γιατί αυτό νιώθω. Αυτή είναι η Γιάννα. Μια Ελληνίδα που αγαπά τον τόπο της. Δεν έχω άλλη ατζέντα. Αυτό πρέπει πια να έχει γίνει σαφές».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ