Υπέφεραν τα πάνδεινα ο πρέσβης και ο πρόξενος στη Σαουδική Αραβία

Υπέφεραν τα πάνδεινα ο πρέσβης και ο πρόξενος στη Σαουδική Αραβία

Μαθαίνουμε ότι ύστερα από πέντε χρόνια απαλλάχθηκαν ομόφωνα από το Πειθαρχικό του ΥΠΕΞ ο πρέσβης και ο πρόξενος στη Σαουδική Αραβία, που είχαν διωχθεί πειθαρχικά (χωρίς καν να έχουν υποβάλει απολογία όλο αυτό το διάστημα) όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Καμμένου, με την πώληση παλιού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντος.

Οι κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου και ο Ηλίας-Ανδρόνικος Κλουβάτος υπέφεραν τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια και ο διωγμός τους συνεχίσθηκε και επί κυβέρνησης ΝΔ, λες και το μακρύ χέρι της γραφειοκρατίας και της παρεοκρατίας στο ΥΠΕΞ ήθελε να τιμωρήσει τους δύο διπλωμάτες επειδή απλώς έ­καναν τη δουλειά τους, χω­ρίς να φοβηθούν ότι έτσι θα εξέθεταν τον πρώην υπουρ­γό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Για την Ιστορία, να θυμίσουμε ότι οι δύο διπλωμάτες είχαν απλώς μεταφέρει στην Αθήνα, σε διαβαθμισμένο τηλεγράφημα, ότι το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ζητούσε πληροφορίες για το άτομο το οποίο είχε αναλάβει ως μεσάζοντας την πώληση του αμυντικού υλικού και ότι το Ριάντ ζητούσε να υπάρξει απευθείας διακρατική συμφωνία…

Οι πειθαρχικές διώξεις θα πρέπει να γίνονται πά­ντως με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διπλωματών που παραπέμπονται σε ΕΔΕ και κυρίως να είναι σύντομες. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι κραυγαλέο παράδειγμα. Εκτός και αν κάποιοι στο ΥΠΕΞ, τρία χρόνια τώρα, συνέχιζαν να εμπνέονται από το… πνεύμα Καμμένου.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ