Τι απαντά η κυβέρνηση για τον όρο “Turkaegean” – Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Τι απαντά η κυβέρνηση για τον όρο “Turkaegean” – Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Θα γίνει σύντομα προσφυγή για το «turkaegean»

Όπως είπε, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι.

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση» είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που ξεκινά σήμερα το βράδυ με το δείπνο του Ισπανού βασιλιά, στο οποίο θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά από μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα.

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά fora

«Όλα αυτά είναι απόρροια της πολύ μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για τον ελληνικό τουρισμό. Δεν ξέρω κανέναν κανέναν, από καμία χώρα που δεν μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», δήλωσε με υπερηφάνεια για τη δουλειά που γίνεται φέτος στο υπουργείο Τουρισμού. Ο κ. Κικίλιας αποκάλυψε, επισης, στην ΕΡΤ τις ενέργειες που θα κάνει η χώρα μας για να προσβάλει την απόφαση της ΕΕ που κατοχύρωσε υπέρ της Τουρκίας τον όρο «Τουρκικό Αιγαίο – Turkaegean» για ευρεία χρήση διαφημιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Τι θα κάνει η Ελλάδα για να καταγγείλει το “Turkaegean”
Απαντώντας σε ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στην απόπειρα της Τουρκίας να κατοχυρώσει στην ΕΕ τον όρο «Τουρκικό Αιγαίο – Turkaegean» ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και θα προσβάλει αυτή τη διαδικασία».

Εξήγησε ότι η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά fora, εκτός της Αμερικής που απέρριψε σχετικό αίτημα των Τούρκων για την κατοχύρωση του όρου ως εμπορικού σήματος.
[πηγή: ertnews.gr]

Γιώργος Κατρούγκαλος: “ακραία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο”,

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, έγραψε στο Twitter: “Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της”


Σχολιάστε εδώ