«Πετάει» φέτος ο τουρισμός – B. Κικίλιας: 19% αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σχέση με το 2019 – Δέκα μήνες πλέον ο τουρισμός

«Πετάει» φέτος ο τουρισμός – B. Κικίλιας: 19% αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σχέση με το 2019 – Δέκα μήνες πλέον ο τουρισμός

«Πετάει» φέτος ο τουρισμός

«Μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακά τα νούμερα και τα έσοδα για το 2022, μέχρι τέλος Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει Κίνα, Ρωσία και Ουκρανία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κικίλιας αποκαλύπτοντας ότι τον Απρίλιο η Τράπεζα της Ελλάδος κατέγραψε 19% αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σχέση με το 2019. Αύξηση 15% στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι σε σχέση με το ίδιο έτος» […] «Μέχρι σήμερα τα έσοδα για την ελληνική οικονομία είναι πολύ ισχυρά για τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε ο κ. Κικίλιας,  στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», παράλληλα έκανε λόγο για μεθοδευμένη και σκληρή δουλειά των εργαζομένων στον κλάδο που αποτελεί στο 25% του ΑΕΠ της χώρας.

«Ο τρόπος που χειριστήκαμε τα πρώτα κύματα της πανδημίας οδήγησε στο η Ελλάδα να θεωρείται ασφαλής προορισμός», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού ενώ αναφέρθηκε στις πτήσεις από τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν από τις 7 Μαρτίου χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως “game changer” που αναβαθμίζει στρατηγικά τον ελληνικό τουρισμό: «Έχουμε 9 πτήσειΧαρακτήρισε μάλιστα αυτό το γεγονός ως “game changer” που αναβαθμίζει στρατηγικά τον ελληνικό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Με αφορμή την είδηση για την μεγάλη ταλαιπωρία που βιώνουν δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες σε αεροδρόμιο της Ρώμης αναμένοντας την πτήση της επιστροφής ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια».

Μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για πανευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο τον τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα καθώς και τον κατασκευαστικό τομέα.

«Λίαν συντόμως το υπουργείο Εργασίας θα έχει να κάνει ανακοινώσεις γύρω από αυτό το θέμα», δήλωσε σχετικά. Αναφερόμενος στις 50.000 κενές θέσεις στον τουρισμό κάλεσε τους εργοδότες «να δώσουν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας στους εργαζομένους», λέγοντας ότι «πρέπει να πάρουν μέρισμα από την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού».

Και όπως διευκρίνισε τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι στα καταλύματα.

70 εκατ. για το Τουρισμός για Όλους

Μιλώντας για την αβεβαιότητα που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει και τον εγχώριο τουρισμό με ειδικά προγράμματα όπως το «Τουρισμός για Όλους» όπου η δαπάνη φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. «Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2023», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πλέον η Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν, υπό το τίτλο «brand Ελλάδα» είναι πέμπτο στον κόσμο. Και όπως είπε, στο υπουργείο Τουρισμού έχουν δύο στόχους: την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση ταξιδιωτών με υψηλά εισοδήματα που θα αφήνουν στη χώρα περισσότερο συνάλλαγμα.

Πηγή: ertnews.gr

Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας!

Βασίλης Κικίλιας στο “Π”: Κοινωνικός Τουρισμός – Αποδίδει καρπούς η στρατηγική μας


Σχολιάστε εδώ