4.000 δολάρια η ταρίφα πλαστής θεώρησης Σένγκεν!

4.000 δολάρια η ταρίφα πλαστής θεώρησης Σένγκεν!

Διαβάσαμε στο «Βήμα» για το κύκλωμα έκδοσης πλαστών θεωρήσεων Σένγκεν σε ελληνική πρεσβεία στην Ασία, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο πρέσβης και άλλοι υπάλληλοι της πρεσβείας.

Ο πρέσβης ήδη απομακρύνθηκε από τη θέση του και οι καταγγελίες κάνουν λόγο για έκδοση μεγάλου αριθμού θεωρήσεων, με την ταρίφα να φτάνει τα 4.000 δολάρια. Ο συγκεκριμένος πρέσβης δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής, αλλά, προφανώς, ως επικεφαλής της Αρχής, έχει ευθύνη για ό,τι συνέβαινε κάτω από τη μύτη του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσοι εφοδιάζονταν με πλαστή θεώρηση έφταναν στην Ελλάδα, έμεναν λίγα εικοσιτετράωρα και κατόπιν έφευγαν για άλλες χώρες, στο πλαίσιο του κυκλώματος λαθρομετανάστευσης. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των ελεγκτών του ΥΠΕΞ και της δικαιοσύνης. Όμως μας προκαλεί ε­ντύπωση ότι δεν υπήρξε κανένα απολύτως σχόλιο από το ΥΠΕΞ. Και δεν ζητάμε να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να ανακοινώνονται τέτοιες υποθέσεις, όπως θα ίσχυε για οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ή παραβατική συμπεριφορά ενός πολίτη. Πόσω μάλλον όταν η υπόθεση αφορά κρατικό λειτουργό…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ