Μάκης Κουρής: Η ακρίβεια έχει εισβάλει παντού

Μάκης Κουρής: Η ακρίβεια έχει εισβάλει παντού

Σαρώνει ό,τι έχει απομείνει – Απροστάτευτα έχουν μείνει τα νοικοκυριά

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Η ακρίβεια έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές όλων των προϊόντων, και όχι μόνο των τροφίμων, των ειδών πρώτης ανάγκης, των ειδών παντοπωλείου, που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει το σπίτι.

Ακόμα και τα καύσιμα μέρα με την ημέρα γίνονται… απρόσιτα, με συνέπεια τα νοικοκυριά να περιορίζουν τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου στα απαραίτητα για να πάνε στη δουλειά. Και ήδη έχει αποφασιστεί να δοθεί επιδότηση για τη βενζίνη του επόμενου τριμήνου σε πάνω από 3.000.000 νοικοκυριά, που θα είναι μέχρι 100 ευρώ, με στόχο η λιανική τιμή να πέσει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές ανεβαίνουν και στην εστίαση.

Για παράδειγμα, για ένα δεκάλιτρο ηλιέλαιο, που αποτελεί βασική πρώτη ύλη, η τιμή από 10 ευρώ έχει πάει τώρα από 28 μέχρι 32 ευρώ, δηλαδή τρεις φορές πάνω. Είναι μια μικρή μόνο γεύση της καθημερινής αγωνίας που ζουν τα νοικοκυριά, τα οποία δεν βλέπουν ίχνος φωτός στον ορίζοντα, με την ανησυχία για το τι έρχεται να μεγαλώνει και με την κυβέρνηση να μη βάζει πλάτη… Μόνα τους παλεύουν μέρα με την ημέρα τα νοικοκυριά για να πάρουν παράταση επιβίωσης. Με την ελπίδα να ξημερώσει, να γυρίσει ο τροχός…

Να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στο σπίτι… Που μας έχει λείψει πάρα πολύ… Να έρθει άσπρη μέρα για όλους… Από εμάς εξαρτάται…

Χωρίς μάχη τίποτα δεν κερδίζεται…

ΥΓ.: Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, η Eurostat δίνει τις αποδείξεις για το 2021: Τα τρόφιμα στην Ελλάδα ήταν ακριβότερα κατά 4,8% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όταν στην Ολλανδία οι τιμές ήταν κατά 4,5% κάτω από τον μέσο όρο!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ