Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Του Γιάννη Καλλιάνου
Μαθηματικός Msc Μετεωρολόγος
Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθήνας


Μετά το πρώτο κύμα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο μας απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες και εκτόξευσε τον υδράργυρο ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της.

Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, ο υδράργυρος στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 34 – 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ περισσότερη ζέστη θα επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές να αγγίζουν τους 37 – 38 βαθμούς αντίστοιχα.

Μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι όσον αφορά τις καιρικές εξελίξεις και θα επικρατήσουν οι προαναφερθείσες θερμοκρασίες, με βοριάδες να πνέουν στα πελάγη, δηλαδή μελτέμια, τα οποία στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 – 6 Μποφόρ. Χρειάζεται μια προσοχή κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο, καθώς, επειδή ακριβώς έχει προηγηθεί καύσωνας, αυτοί οι βοριάδες πολλές φορές αποτελούν το κύριο αίτιο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται μόνο κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας σε περιοχές της κεντρικής και ιδιαιτέρως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ