Δήμος Πειραιά: Κινητικότητα και ζυμώσεις για τις δημοτικές εκλογές

Δήμος Πειραιά: Κινητικότητα και ζυμώσεις για τις δημοτικές εκλογές

Μπορεί να απέχουν ενάμιση χρόνο οι επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά οι ζυμώσεις και οι επαφές έχουν ήδη αρχίσει, ασχέτως αν θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές, και ίσως προκύψουν νέα δεδομένα.

Οι εξελίξεις ξεκινούν από τον Δήμο Πειραιά, όπου οι μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο πολλαπλασιάζονται, άσχετα αν ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μώραλης εμφανίζεται πολύ ισχυρός και έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία. Γνωστοί παράγοντες της πόλης αλλά και των γύρω δήμων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, έχουν πλησιάσει τον πρωθυπουργό μέσω του ίδιου ανθρώπου, που ανήκει στον στενό του κύκλο, και του έχουν διαμηνύσει ότι η ΝΔ δεν είναι δυνατόν να μη χρίσει ή να μη στηρίξει υποψήφιο δήμαρχο σε έναν Δήμο της αξίας και της σημασίας του Πειραιά. Από εκεί και πέρα, άγνωστο μέχρι στιγμής είναι τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πιέζεται να κατεβάσει κι αυτός υποψήφιο δήμαρχο.

– Στον Δήμο Κορυδαλλού, η δημοτική κίνηση «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», με επικεφαλής τον πασίγνωστο πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ο οποίος εκλέγεται επί 20 και πλέον χρόνια και έχει διατελέσει πολλές φορές αντιδήμαρχος, έχει ανακοινώσει ότι θα κατέβει, ενώ έτοιμοι είναι να ρίξουν και τη δική τους ζαριά, εφόσον κρίνουν ότι το επιτρέπουν οι περιστάσεις, οι πρώην δήμαρχοι Στέφανος Χρήστου και Σταύρος Κασιμάτης.

– Στο Πέραμα ετοιμάζεται πάλι ο Γιάννης Λαγουδάκης, ενώ υποψηφιότητα φέρεται να θέλει να καταθέσει και ο πλοιοκτήτης κ. Γκανάς.

– Στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας διαδίδεται ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος ο παίκτης του «Survivor» Σπύρος Μαρτίκας, ο οποίος είναι φαρμακοποιός και διατηρεί τέσσερα φαρμακεία στην περιοχή και πιστεύει ότι έχει αποκτήσει την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα που θα τον φέρει ψηλά σε ψήφους. Βέβαια, ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Βρετάκος, σχολιάζο­ντας στο «Κανάλι Ένα» την προοπτική αυτή, είπε σκωπτικά πως οι δήμαρχοι βγαίνουν από τον λαό και όχι από τα ριάλιτι.

Και η Δόμνα στην Α’ Πειραιά

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιά είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει καραμπόλες, που θα επηρεάσουν και την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι βουλευτές που θα βγάλει η ΝΔ σίγουρα δεν θα είναι πέντε, όπως σήμερα, αλλά το πολύ τρεις. Κάποιος βουλευτής λοιπόν που βλέπει ότι δεν θα επανεκλεγεί θα επιδιώξει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος. Και μάλιστα σε δήμο νησιού με μεγάλη ιστορία…
Κάπως έτσι διαμορφώνεται το προεκλογικό… παζλ στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και αφού από τώρα έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες, η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον και πολλές εκπλήξεις…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Θα πληρώσουν οι δημότες του Πειραιά για την ταφή των σκουπιδιών!

Δήμος Πειραιά: Χωράφι θα μείνει η πλατεία Κοραή, αν δεν μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης


Σχολιάστε εδώ