Το βραβευμένο με το Women’s Prize for Fiction της Ruth Ozeki, The book of Form and Emptiness θα κυκλοφορήσει το 2023 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το βραβευμένο με το Women’s Prize for Fiction της Ruth Ozeki, The book of Form and Emptiness θα κυκλοφορήσει το 2023 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η συγγραφέας Ruth Ozeki έλαβε το Women’s Prize for Fiction 2022 για το βιβλίο της The Book of Form and Emptiness.

Το The Book of Form and Emptiness, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το 2023 σε μετάφραση της Ιωάννας Ηλιάδη, συνδυάζει αξέχαστους χαρακτήρες, καθηλωτική πλοκή και μια ποικιλία θεμάτων, όπως η θλίψη και η απώλεια, η ενηλικίωση, η νευροποικιλομορφία, η κλιματική αλλαγή, η τζαζ και η προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά.

Η Πρόεδρος των κριτών του 2022, Mary Ann Sieghart, δήλωσε: «Σε μια εξαιρετική χρονιά για τη μυθοπλασία που γράφτηκε από γυναίκες, και μέσα από από μια απίστευτα δυνατή λίστα, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιλέξαμε το The Book of Form and Emptiness της Ruth Ozeki, το οποίο ξεχώρισε για την αστραφτερή γραφή του, τη ζεστασιά, την ευφυΐα, το χιούμορ και καυστικότητά του.  Η Ruth Ozeki είναι μια πραγματικά πρωτότυπη και αριστοτεχνική αφηγήτρια».

Ερωτηθείσα για την έμπνευσή της για τη συγγραφή του μυθιστορήματος, η Ruth Ozeki είπε: «Ως παιδί, σχετιζόμουν με αντικείμενα σαν να ήταν ημι-αισθανόμενα, και ακόμη και τώρα σκέφτομαι τις ιστορίες που θα μπορούσαν να πουν τα πράγματα αν μπορούσαν να μιλήσουν. Μιλάνε τα πράγματα (δέντρα, βότσαλα, φούρνοι τοστιέρας, πυρηνικοί αντιδραστήρες κ.λπ.); Μπορούν να μας διδάξουν για τη ζωή; Για την πραγματικότητα; Προφανώς, η απάντηση είναι ναι, αν μπορούσαμε να μάθουμε να ακούμε».

Εξώφυλλο της Αγγλικής έκδοσης του βιβλίου


Είπαν για το The book of Form and Emptiness

«Αυτό το συμπονετικό μυθιστόρημα για τη ζωή, την αγάπης και την απώλειας λάμπει στο σκοτάδι. Οι παράξενες, όμορφες σελίδες του γυρίζουν μόνες τους. Αν έχετε χάσει το δρόμο σας με τη μυθοπλασία τα τελευταία ένα-δύο χρόνια, αφήστε το The book of Form and Emptiness να φωτίσει το δρόμο σας για το σπίτι».
-David Mitchell

«Σπαρακτικό και που θεραπευτικό— ένα βιβλίο που όχι μόνο μας κρατά απορροφημένους αλλά μας βοηθάει να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε, να ζούμε και να ακούμε. Κανείς δεν γράφει όπως η Ruth Ozeki  και το βιβλίο της The book of Form and Emptiness θρίαμβος».
-Matt Haig

«H Ozeki τα κατάφερε ξανά. Αυτή τη φορά περνά σε νέες διαστάσεις, δίνοντας ζωή σε σελίδες, παρασύροντάς μας σε έναν οικείο κόσμο. Με πλούσια μυθοπλασία, υπέροχα εκτελεσμένο, το The Book of Form and Emptiness είναι ένα αξιοσημείωτο βιβλίο».
-David Eagleman


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Ruth Ozeki (Ρουθ Οζέκι) είναι βραβευμένη συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών. Το πρώτο της μυθιστόρημα ήταν το My Year of Meats και ακολούθησε το All over Creation. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Ο πατέρας της είναι Αμερικανός και η μητέρα της Γιαπωνέζα. Τον Ιούνιο του 2010 χειροτονήθηκε ιέρεια του Βουδισμού Ζεν. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Βρετανική Κολομβία και τη Νέα Υόρκη. Στο παρελθόν κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το βιβλίο της Μια ιστορία για το παρόν.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


Σχολιάστε εδώ