Θρακιώτικα: Αποφάσεις…

Θρακιώτικα: Αποφάσεις…

Η εμπλοκή της Ιώνων τόσο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τη… δοτή θέση του Οζγκιούρ στην Κεντρική Επιτροπή, όσο και σε εκείνο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την… επίσκεψη Μπαλτατζή, προκαλεί τα… αναμενόμενα αποτελέσματα.

Γιατί μπορεί οι σύντροφοι στην Κουμουνδούρου να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά στην Κομοτηνή η απογοήτευση είναι έκδηλη μεταξύ των μελών και φίλων του κόμματος.
Ευτυχώς (γι’ αυτούς) που το ενδιαφέρον στρέφεται, τις τελευταίες ημέρες, στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο επικεφαλής του γκριζοκόμματος DEB στις προηγούμενες ευρωεκλογές Χουσεΐν Μπαλτατζή, καθώς η συμμετοχή του στις εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημιούργησε… χαμό.
Τι δουλειά είχε η… αλεπού στο παζάρι; Και τι λέει… το παζάρι για το θέμα;
Η δουλειά γνωστή και καλοσχεδιασμένη…
Όσο για το παζάρι… άκρα του τάφου σιωπή… Καθώς ο πρόεδρος δεν φαίνεται να θέλει να πει κάτι, παρά τον συνεχιζόμενο θόρυβο… Και τι να πει άλλωστε; Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση δεν θα είναι του επικεφαλής.

Παζάρι

Πάντως ο κ. Μπαλτατζή κατάφερε (λέμε τώρα) να προκαλέσει αναταραχή. Συνεπικουρήθηκε βέβαια από τη γνωστή και μη εξαιρετέα Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ… του ΓΑΠ, συμμετείχε στις εργασίες του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη και… φωτογραφήθηκε με τον επικεφαλής του DEB.
Και η ωραία Σιμπέλ έβαλε πάλι το… λιθαράκι της.

Ανακατατάξεις

Σου λέει ο Ομέρογλου, οι αυτόφωτες υποψηφιότητες προφανώς δεν τραβάνε… Οπότε, επιστροφή στη… σκέπη, αλλά με… συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το καραγκιόζ μπερντέ που χρειάστηκε να ξετυλιχθεί για να γίνει μέλος της ΚΕ ο Οζ­γκιούρ, πολιτευτής από τον Ίασμο και κολλητός του προξένου, μια χαρά πάνε τα πράγματα.
Γι’ αυτό έχουν αρχίσει να… κοιτάζονται και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δηλαδή, τη μια είσαι εκλεγμένος άνθρωπος, την άλλη είσαι εκτός – δύσκολο είναι να… χτυπήσει η «ασθένεια» και το γειτονικό κόμμα;
Οπότε άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως ο Μπαλτατζή κάνει καμιά… τράμπα προς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σιγά, βέβαια, μην άφηνε το «τουρκοκόμμα» για μια υποψηφιότητα σε αυτό του Ανδρουλάκη. Όσο να ‘ναι όμως, ένας φόβος (για τους ένοικους) υπάρχει.
Είναι που ακούστηκε ότι η πρόεδρος του «τουρκοκόμματος» Τσιγδέμ Ασάφογλου ίσως… χρειαστεί να κατέβει υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη. Και αν γίνει κάτι τέτοιο… πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ξάνθη; (Εκεί έχουν εν ενεργεία βουλευτή, ασχέτως αν τον έχουν ταλαιπωρήσει.)
Και αν η Ασάφογλου προσπαθήσει να συνεχίσει τις… ασάφειές της από άλλο… μετερίζι, τότε ποιος θα… ηγηθεί του «τουρκοκόμματος,» ποιος θα κατέβει υποψήφιος και με ποιον τελικά θα… φωτογραφηθεί και η Σιμπέλ;

Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά…

«Επιθυμώ τη δίωξή τους», δήλωσε ο ψευδομουφτής Μέτε στο δικαστήριο, στη μήνυση που υπέβαλε ενα­ντίον όλων των μαρτύρων κατηγορίας, για τα επεισόδια στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη στο χωριό Γλαύκη το 2016.
Όχι ότι κάνει σε κάποιον εντύπωση (η δήλωση). Αν δεν το επιθυμούσε, δεν θα υπέβαλε τη μήνυση. Το μόνο προβληματικό είναι το ύφος.
Είναι κι εκείνη η ρήση που λέει πως μια βαριά αρρώστια μεγιστοποιεί αυτό που είσαι, σε κάνει δηλαδή καλύτερο ή χειρότερο…
Οκτώ ώρες κράτησε η διαδικασία, η απόφαση βγήκε την επομένη, προφανώς λόγω υπέρβασης ωραρίου, και τελικά… αθώοι οι κατηγορούμενοι.
Αλλά το θέμα είναι ότι γέμισε από υποστηρικτές του Μέτε η αίθουσα, όλοι ένας κι ένας: Βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, πρώην τουρκόφωνα ΜΜΕ, ιμάμηδες και λοιποί… εκπρόσωποι και λειτουργοί του… ελληνικού κράτους.
Το θέατρο του παραλόγου! Που πάγωσε στο άκουσμα της πρότασης της εισαγγελέως περί αθώωσης και φυσικά της απόφασης της έδρας…
Αφού και τα «ΜΜΕ» δεν κατάφεραν να βγάλουν την είδηση. Πήραν ρεπό. Για… ψυχολογικούς λόγους.
Αν και, κανονικά, πρώτα έπρεπε να γράψουν και μετά να πάρουν και μπόνους. Γιατί θα το άξιζαν. Πάντα το αξίζουν, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν!

Στα ψιλά;

Δυστυχώς, όμως, δεν τους άφησε αυτό το… ανατολίτικο μαράζι, στο οποίο είναι επιρρεπείς. Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα βάλουμε και με τη «φτιαξιά»…
Η «νίκη» πάντως δεν πρέπει να λογίζεται ως τέτοια. Διότι ο Μέτε έκανε μήνυση υπογράφοντας ως «εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης». Και το έγγραφο πέρασε από υπαλλήλους και δικαστικούς λειτουργούς. Ουδείς σκέφτηκε να κάνει κάτι για την… παραχάραξη. Αναρωτιέται κανείς αν η όλη διαδικασία, όπως και η απόφαση θεωρούνται… αληθινές.
Όχι, η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί… Για την αποκατάσταση!

Το ένα μετά το άλλο…

Κατά τα λοιπά, μας έχει πιάσει μια ευφορία ή απλώς χαιρόμαστε τις τελευταίες λιακάδες πριν μπει ο… χειμώνας;
Διότι, έστω και με το στανιό, σε αρκετές περιπτώσεις, όλοι αυτοί οι εταίροι αναγκάζονται να σταθούν δίπλα στη χώρα. Λεκτικά βεβαίως… Αλλά κι αυτό δεν το είχαμε. Όχι ότι λέει κάτι από μόνο του. Από λόγια έχουμε χορτάσει.
Γι’ αυτό, όπου ακούμε πολλά κεράσια, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί κι αυτά είναι τόσο… ακριβά, που, τελικά, παραμένουν απλησίαστα.

Έλλη Μητακίδου

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ