Νίκος Ανδρουλάκης: Όχι τροχονόμος μεταξύ  Μητσοτάκη – Τσίπρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Όχι τροχονόμος μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα

«Ήμουν υποψήφιος για την ηγεσία γιατί θέλω να κάνω την παράταξή μας πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή του τόπου, όχι για να είμαι ο τροχονόμος μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Για να ανατρέψουμε τα κάλπικα και καθηλωτικά διλήμματα για την κοινωνία μας.

Γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη μια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος. Το θέμα, δε, της πολιτικής σταθερότητας αφορά τους πάντες».

Υποχωρεί η δημοκρατία

«Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που η δημοκρατία υποχωρεί συνεχώς. Το 2021 μόλις το 13% των ανθρώπων του πλανήτη ζούσε σε χώρες με δημοκρατία, από το 42% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2012. Την ίδια στιγμή 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 5,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν το 2021 σε αυταρχικά καθεστώτα, ουσιαστικά δικτατορίες, σε σύγκριση με 49% το 2011. Παράλληλα οι ανισότητες αυξάνονται συνεχώς.

Το 2020 το 25% του πληθυσμού με το υψηλότερο εισόδημα κατέχει το 45% του συνολικού εθνικού διαθέσιμου πλούτου της χώρας, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 2019, έναντι μόλις 10,4% που κατέχει το 25% του πληθυσμού με το χαμηλότερο εισόδημα. Την ίδια στιγμή, τα τελευταία 7 χρόνια ήταν και τα 7 πιο θερμά που έχουν καταγραφεί ποτέ, με τα περιθώρια περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5°C, που είχε αποφασιστεί στο Παρίσι, να εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ