Το ράλι της ακρίβειας και οι πρωταθλητές!

Το ράλι της ακρίβειας και οι πρωταθλητές!

Ρεκόρ 28ετίας!

Μια… χαρά πάει η ελληνική οικονομία. Η ακρίβεια την έχει κυριολεκτικά βουλιάξει. Οι αριθμοί είναι τόσο ανάλγητοι, που δεν επιτρέπουν την παραμικρή αμφισβήτηση.

Οι ανατιμήσεις έχουν ανάψει μεγάλες φωτιές. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις… Ήδη ο πληθωρισμός πέτυχε… ρεκόρ 28ετίας στο «επί κοντώ» τον Μάιο, πηδώντας στο… 11,3% από 10,2% τον Απρίλιο.

Μεγάλος ο… συναγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου του «πρωταθλητή της ακρίβειας», με τον πήχη μέχρι τώρα όλο και να ψηλώνει.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι «πρωταθλητές των ανατιμήσεων»; Το φυσικό αέριο με αύξηση 172,7%, ο ηλεκτρισμός με 80%, το πετρέλαιο θέρμανσης με 65,1%, τα καύσιμα και λιπαντικά με 36,6%, η στέγαση με 35% και στα τρόφιμα: τα λάδια με 23,2%, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά με 14,1%, τα κρέατα με 13,8%, το ψωμί και τα δημητριακά με 13,4%, τα λαχανικά με 13% και τα νωπά φρούτα με 10,8%.

Δεν τελειώσαμε… Υπάρχει και συνέχεια: Κατά 22,8% αυξήθηκαν τα εισιτήρια των αεροπλάνων, κατά 17,7% των πλοίων και κατά 22,2% η διαμονή σε ξενοδοχεία και μοτέλ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης σε… τριμηνιαία βάση, ανήλθε στο 2,3% (0,8%) χάρη στην… ισχυρή εγχώρια κατανάλωση (+11,6%) και στις… επενδύσεις (+12,7%). Παραδέχονται, πάντως, οι… κορυφαίοι οικονομολόγοι ντόπιων και ξένων τραπεζών ότι η οικονομία θα κινηθεί… χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις! Βλέπεις, οι προβλέψεις δεν στοιχίζουν πεντάρα…

Η… μέση εκτίμηση των οικονομολόγων των διεθνών οίκων είναι για ανάπτυξη 3,2% το 2022 στην Ελλάδα. Τι έχουν να χάσουν;

Οι Έλληνες είναι για άλλη μια φορά οι χαμένοι… Απόδειξη, το «ράλι της ακρίβειας», που το ζει το κάθε νοικοκυριό…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ