Ο Νίκος Παπανδρέου είναι παρών!

Ο Νίκος Παπανδρέου είναι παρών!

– Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό του αδύναμου

Παρών δηλώνει ο Νίκος Παπανδρέου… Κοιτάζει μπροστά, παίρνει την ουσία του «ισχυρού χθες» και προχωράει… Έχει λόγο για το ΠΑΣΟΚ, το δημιούργημα του πατέρα του, που πήρε τη σκυτάλη από τον παππού του, τον «Γέρο της Δημοκρατίας», που οι αντίπαλοί του προσπαθούσαν να τον υποτιμήσουν. Αλλά έφερε τη μεγάλη αλλαγή.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει αυτό που έκανε πάντα: Να βρίσκεται στο πλευρό του αδύναμου, προσφέροντας λύσεις – γιατί στα λόγια όλοι το ίδιο κάνουν. Με πρακτικές, ρεαλιστικές προτάσεις.

Όχι μόνο με το πρόσημο της Αριστεράς, όπως συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνέπραξε με τον Καμμένο και το καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ».
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος επισημαίνει: «Είναι εύκολη η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πολύ ευάλωτοι με όσα έκαναν την τετραετία που κυβέρνησαν. Τον τρόπο που ήθελαν να ελέγξουν την εξουσία μέσα από τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Δεν με ενοχλεί η αντιγραφή, γιατί πιστεύω ότι ένας πολιτικός ανήκει στον κόσμο. Από επικοινωνιακή άποψη, είναι έξυπνο αυτό που κάνει ο Τσίπρας. Με ενοχλεί ότι τον πιστεύουν, άλλο αυτό. Ότι πείθονται».

Ανοίγει η πόρτα…

Στην ερώτηση αν θα δούμε γυναίκα σε ανώτατο πολιτικό αξίωμα, ο Νίκος Παπανδρέου απαντά: «Γυναίκα πρωθυπουργό δεν έχουμε ακόμα – αν η Ντόρα Μπακογιάννη είχε γίνει πρόεδρος της ΝΔ, θα μπορούσε να ήταν η πρώτη. Το θέμα είναι αν με τις γυναίκες στην εξουσία αλλάζουν τα πράγματα. Εγώ πιστεύω στη Νέα Ζηλανδία, όπου η νέα πρωθυπουργός πήρε και άδεια τοκετού, έχουν αλλάξει».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ