Λάδι στη φωτιά της πόλωσης ρίχνει η κυβέρνηση – Στήνει Ειδικά Δικαστήρια για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Λάδι στη φωτιά της πόλωσης ρίχνει η κυβέρνηση – Στήνει Ειδικά Δικαστήρια για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Λάδι στη φωτιά… της πόλωσης που αναμένεται να επικρατήσει καθ’ οδόν προς τις εκλογές πρόκειται να ρίξουν οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο, με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Αναπόφευκτα, η σκανδαλολογία θα αποτελέσει αντικείμενο της προεκλογικής διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή του Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσον αφορά την υπόθεση του διαγωνισμού χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, που είχε κριθεί αντισυνταγματικός. Μπορεί η κατηγορία να είναι για πλημμέλημα, ωστόσο και μόνο η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο συνιστά «λεκέ» για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και καιρό ο Ν. Παππάς δεν περιλαμβάνεται στον κύκλο των στενών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου θα αφήσει ανεκμετάλλευτη πολιτικά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Ειδικό Δικαστήριο θα συγκροτηθεί σε σώμα τον Σεπτέμβριο, που σημαίνει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα συμπέσει με την προεκλογική περίοδο. Και θα αποτελέσει την αιτία για να ανάψουν τα αίματα.

Άλλος για το Ειδικό!
Ανάλογη… πορεία με αυτήν του Ν. Παππά αναμένεται να ακολουθήσει και έτερος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Η αρμόδια αντιεισαγγελέας εισηγήθηκε την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για την εμπλοκή του στη διερεύνηση σκανδάλου με τη Novartis.

Αν η πρότασή της γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο, ο κ. Παπαγγελόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο με κατηγορίες ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό λογικά θα συμβεί μέσα στο φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα, στο φόρτε της προεκλογικής περιόδου.

Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός υποκύψει στα… κελεύσματα των καιρών και προκηρύξει πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Όπως και να ‘χει πάντως, οι υποθέσεις με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Novartis θα αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ