Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (Λουξεμβούργο 21.06.2022)

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, θα συμμετάσχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23-24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στις εργασίες του οποίου ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνεται η πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας «Ευρύτερη Ευρώπη», η Διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι αιτήσεις ένταξης της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία με έμφαση στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, η πρόταση της Επιτροπής για ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Επίσης, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η γαλλική Προεδρία και η Επιτροπή θα ενημερώσουν τους Υπουργούς για την ανάλυση των προτάσεων που προέκυψαν από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ενώ θα συζητηθούν και οι σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου.


Σχολιάστε εδώ