Δρόμοι-τανάλιες πνίγουν τον Πειραιά

Δρόμοι-τανάλιες πνίγουν τον Πειραιά

Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά, όπου χιλιάδες οδηγοί κυριολεκτικά… μαρτυρούν μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους. Όσοι κατευθύνονται προς Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα ή έρχονται από εκεί προς το κέντρο ή θέλουν να κατευθυνθούν προς Τζάνειο, Μεταξά, Φάληρο κ.λπ. τραβούν των παθών τους τον τάραχο…

Η αιτία του… κακού είναι τα έργα που γίνονται σε δύο δρόμους, την Τσαμαδού, που είναι από τους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά, και τη λεωφόρο Δημοκρατίας, που είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τον Πειραιά με το Πέραμα. Αυτή την εποχή γίνονται έργα και στους δύο δρόμους.

Ο ένας έχει κλείσει εντελώς στο τμήμα που βρίσκεται μεταξύ Εθνικής Αντιστάσεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και ο άλλος έχει μόνο μια λωρίδα ανοιχτή στο ύψος της Ιχθυόσκαλας, γιατί γίνονται έργα υπόγειας οδικής σύνδεσης από το ΣΕΜΠΟ στον σταθμό logistics στο Σχιστό.

Το έργο αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco και εντάσσεται στα υποχρεωτικά έργα που πρέπει να εκτελέσει η κινεζική εταιρεία. Η έναρξη των έργων όμως αυτήν την περίοδο, που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έρχεται πολύς κόσμος στον Πειραιά και, επιπλέον, λόγω των «Ημερών Θάλασσας» η πόλη γνώρισε… μεγάλες πιένες, δημιούργησε αφόρητες καταστάσεις και η ταλαιπωρία του κόσμου έφτασε στο… κόκκινο. Επιπλέον, όσοι θέλησαν να πάνε Σαλαμίνα δεινοπάθησαν την Παρασκευή, το Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής στη λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου οι ουρές έφτασαν το ενάμισι χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Πειραιά, σε δύο μήνες τα έργα θα τελειώσουν. Εκείνα που θα τραβήξουν σε… βάθος χρόνου είναι στη λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου με την πάροδο των ημερών το πρόβλημα θα γίνεται οξύτερο, αφού όλο και περισσότερος κόσμος θα διακινείται προς Σαλαμίνα και οι ουρές θα είναι πολύ μεγάλες. Ο δήμαρχος Περάματος τόνισε ότι θα πρέπει η Cosco να ανοίξει τον εσωτερικό δρόμο, από την Ιχθυόσκαλα μέχρι την ανισόπεδη απέναντι από τους Μύλους, για να ανακουφιστεί η κυκλοφορία στην περιοχή και να λιγοστέψουν τα προβλήματα.

Φαίνεται δηλαδή ότι λύσεις υπάρχουν, το θέμα όμως είναι αν θα εφαρμοστούν…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Στο κτίριο της πρώην Ραλλείου το νέο δημαρχείο Πειραιά

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: H επικείμενη υποθαλάσσια ζεύξη φέρνουν… επενδύσεις – Αδειοδότηση για Mini mall


Σχολιάστε εδώ