“Γαλάζιοι”: Νέο κόμμα στήνουν πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας – Ορίστηκε οργανωτικός γραμματέας

“Γαλάζιοι”: Νέο κόμμα στήνουν πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας – Ορίστηκε οργανωτικός γραμματέας

– Ποια η θέση του Κώστα Καραμανλή

Στην ίδρυση νέου κόμματος υπό τον τίτλο «Γαλάζιοι» προχωρούν σταδιακά πρώην υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Προσθέτοντας έτσι ένα επιπλέον εμπόδιο στον Κυρ. Μητσοτάκη στον δρόμο προς τη διατήρηση της πολιτικής κυριαρχίας και την αυτοδυναμία.

Στόχος τους να διεκδικήσουν τηνήφο των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, που έχουν πλήρως απογοητευθεί από την κυβερνητική πολιτική.

Σε επιτελικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή είναι οι Σ. Τσιτουρίδης, Ν. Νικολόπουλος, Αθ. Γιαννόπουλος, Ν. Καραχάλιος κ.ά. Στις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη οργανωτική διάσκεψη, ενώ η προοπτική είναι εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου να διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο.

Στο μεταξύ, αυτό για το οποίο προσπαθούν είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο ο νέος πολιτικός φορέας να έχει στις τάξεις του 300 και πλέον δυναμικά στελέχη, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι στην περίπτωση που ο Κυρ. Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο.

Είναι προφανές ότι τα ιδρυτικά μέλη θα προτιμούσαν οι εκλογές να διεξαχθούν το 2023, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για να οργανωθούν καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα στελέχη που ηγούνται της προσπάθειας για τον σχηματισμό του νέου πολιτικού φορέα έχουν μακρά πορεία στη Νέα Δημοκρατία και είχαν διατελέσει υπουργοί επί κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πρωτοβουλία τους τελεί… υπό τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού.

Το αντίθετο. Ο κ. Καραμανλής είναι σταθερά αντίθετος με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που αποδυναμώνουν τη Νέα Δημοκρατία και εγείρουν εμπόδια στον δρόμο προς την εξουσία και τη διατήρησή της.

Ορίστηκε οργανωτικός γραμματέας

Ο Νίκος Βασιλειάδης, Δικηγόρος – Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πρόεδρος της “Ελεύθερης Πατρίδας”, αναλαμβάνει τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα στους «Γαλάζιους», προκειμένου να συντονίσει δράσεις και πρωτοβουλίες της κίνησης έως το Ιδρυτικό Συνέδριο καθώς και τον μετασχηματισμό της σε κόμμα.

Οι «Γαλάζιοι» οργανώνονται σε δύο επίπεδα: “GROUPS” για τους Νέους και τις Νέες και “Γραμματείες” για τα μεγαλύτερα Γαλάζια Στελέχη.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

  1. Γραμματεία Θεσμών, Αρχών και Διαφάνειας – Σάββας Τσιτουρίδης
  2. Γραμματεία Πολιτικών Στελεχών – Γιώργος Μπουλούκος
  3. Γραμματεία Οργανωτικού και Τεκμηρίωσης – Νίκος Νικολόπουλος
  4. Γραμματεία Οικονομικών – Συλλογικό
  5. Γραμματεία Επικοινωνίας –Νίκος Καραχάλιος, Δήμητρα Αλεξανδροπούλου
  6. Γραμματεία Προγράμματος – Νίκος Βασιλειάδης
  7. Γραμματεία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Εκλογών – Νίκος Καραχάλιος, Λεωνίδας Στάμος
  8. Γραμματεία Κοινωνικών Ομάδων  – Εύη Πιτσιάβα
  9. Γραμματεία Νέων και Γυναικών–Χριστίνα Τσίγκα και Εβίτα Καρανικολάου

Αυτό το Θεματικό Σχήμα  θα εργαστεί  ως το Ιδρυτικό Συνέδριο παράλληλα με την Οργανωτική Γραμματεία η οποία ανακοινώθηκε ήδη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ, με πληροφορίες και από το naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ