Ρούλης ο Νερουλάς – Ένα διδακτικό παραμύθι για την αξία της ανακύκλωσης

Ρούλης ο Νερουλάς – Ένα διδακτικό παραμύθι για την αξία της ανακύκλωσης

Ο Ρούλης είναι ένα μπουκάλι νερού το οποίο κατοικεί στην όμορφη Νερούπολη, στο ράφι ενός καταστήματος, δίπλα σε άλλα μπουκάλια. Μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης, επιστρέφει διαρκώς στο ίδιο ράφι για να συναντήσει τους υπόλοιπους φίλους του. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα μικρό αγόρι σπάσει την αλυσίδα της ανακύκλωσης;

Η υποψήφια Διδάκτωρ Βιολογίας Βασιλική Μακρή συγγράφει ένα παραμύθι με σκοπό οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύψουν την αξία της ανακύκλωσης, με πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο. Ο “Ρούλης ο Νερουλάς” είναι ένα έργο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για γονείς, όσο και για εκπαιδευτικούς!

 


Συγγραφέας
Βασιλική Μακρή
Εικονογράφηση
Λυδία Χατζημάρκου


Είµαι ο Ρούλης ο Νερουλάς και ζω στην πανέµορφη Νερούπολη. Το σπίτι µου είναι το ράφι του καταστήµατος ΝΕΡΟΥΛΗΣ όπου ζω µε άλλους Νερουλάδες, Πορτοκαλάδες και Λεµονάδες. Το καλοκαίρι στη Νερούπολη είναι πολύ ζεστό και οι άνθρωποι έρχονται να αγοράσουν νερό και εγώ χαίροµαι να τους ξεδιψάω. Όµως, µη βιάζεστε να βγάλετε συµπεράσµατα, γιατί δεν µάθατε ακόµα την ιστορία µου. Η περιπέτεια τώρα αρχίζει!

 Όλα ξεκίνησαν µια µέρα ενός θερµού καλοκαιριού στη Νερούπολη όταν ένα αγοράκι ο Τάκης, αγόρασε τον Ρούλη τον Νερουλά και τότε ξεκίνησε η µεγάλη περιπέτεια του Ρούλη. Θα καταφέρει ο Ρούλης να γυρίσει στο σπίτι του και να ξαναδεί τους φίλους του και θα καταλάβει ο Τάκης το µεγάλο λάθος που έκανε; 

Ένα διδακτικό παραµύθι για την ανακύκλωση και την αγάπη για το περιβάλλον από τις εκδόσεις iWrite! Μέσα από την περιπέτεια του Ρούλη µαθαίνουµε να είµαστε υπεύθυνοι και καταλαβαίνουµε µε έναν διαφορετικό και απλό τρόπο τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Βοήθησε και εσύ τον Ρούλη να γυρίσει σπίτι του.  

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Βασιλική Μακρή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993. Είναι πτυχιούχος Θαλάσσιος Βιολόγος-Ωκεανογράφος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στις Θαλάσσιες Βιοεπιστήμες στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2017 ίδρυσε τον Οργανισμό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΕΚ) ο οποίος έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων για το περιβάλλον, την πληροφόρηση για τον περιορισμό των απορριμμάτων και την ανακύκλωση και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της ενημέρωσης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και των επιπτώσεών τους. Από το 2018 είναι διδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ  iWrite

Κατηγορία: Παιδικά / Εφηβικά
Ηλικία: 6+
ISBN 978-960-627-323-0


Σχολιάστε εδώ